-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

VELIKA NOČ


Velika noč se pri nas praznuje precej tradicionalno, torej brez piščancev in zajcev. Pripravljamo živila, ki jih nesemo k žegnu, moje, naše veselje pa so tudi velikonočne voščilnice in pisani pirhi. Velika noč med pandemijo nas je prisilila, da smo obogatili domače praznovanje praznika.
Preizkusili smo nekaj tehnik za barvanje pirhov, kdaj pa jih pobarvamo samo v čebulnih olupkih.Pripravimo lahko tudi vrtiček v lupini jajca ali, še bolje, pirha in ga uporabimo za dekoracijo pri velikonočnem zajtrku.


Že vsa leta me nagovarja simbolika praznega groba, nalezli pa so se je tudi otroci, že njim predstavlja izziv.
Voščilnice z odtisom dlani


Križev pot kot voščilnica (ali izdelek s kakšnim drugim pomenom)
Voščilnice iz otroške risbe. 
R-jevo risbo s flomastrom sem skenirala, pomanjšala, natisnila ter nalepila na malo večji kos belega šeleshamra. Hitre, a nič manj lepe ...


Voščilnice tiskane z gobico
Voščilnica s skalo na distančniku
Zakaj nas tako zelo navdihuje ravno Prazen grob? Gre za eno od tem, ki jih otrokom predstavim v okviru Kateheze Dobrega pastirja.


In po praznikih?

Velikonočna jedila nam še najbolj teknejo na velikonočno jutro, potem pa niti ne tako zelo. Sicer pazimo, da vse kupujemo oziroma pripravljamo v res majhnih količinah, a vseeno. Že leta šunko pospravimo v velikonočno pico, pirhe pa v kakšno štefanovo pečenko, polnjen kruh Jamie-a Oliverja ipd. Potico običajno po manjših porcijah zmrznem in jo pojem(o) ob kavi. Hren se lahko uporabi v čaju oziroma limonadi, naj bi bil bolj zdrav od ingverja.


ALELUJA!


QuickEdit

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate