-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Vrtiček v jajčni lupini


Preprosto, in hkrati močno sporočilno, namizno dekoracijo velikonočnega zajtrka lahko naredite tudi iz jajčne lupine oziroma, še lepše, iz lupine pirha. Seme potrebuje kar nekaj časa, da vzklije in požene kal ter bilko, zato s pripravo ne odlašajte predolgo.



Za izdelavo vrtička v jajčni lupini potrebujete seme pšenice (lahko katero drugo seme),  nekaj zemlje ali vate, podstavek za jajce (kelih ali kos škatle za jajca) in jajčno lupino. Semena lahko posadite v lupino navadnega jajca ali v kelih za jajce ter kasneje vrtiček preselite v lupino pirha. Ker to ni prav enostavno priporočam, da kakšno jajce obarvate že prej in uporabite že obarvano lupino. Mi smo barvali s 'tie-dye' tehniko. Tudi lupljenje ni prav preprosto, moja lupina na fotografijah je precej razpokana. Jajce torej olupite sami, ostalo pa vsekakor prepustite otrokom.

Vrtiček v jajčni lupini položite v kelih za jajce, jaz sem ga kar v obrnjenega, da se vidi večji del lupine, v kakšen manjši svečnik, delček tulca rolice papirja ... Če barvam lupinice uskladite še prtičke in ostalo na mizi, bo dekoracija popolna, polna novega življenja ...







QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate