-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Pirhi: Mozaik z barvami za živila


Barvanje pirhov z barvami za živila me je navdušilo. So varne, namenjene uživanju, tako da nas prehajanje skozi lupino ne rabi skrbeti, obenem pa toliko ponujajo! Do sedaj smo pirhe barvali že s tehniko 'tie-dye' ob uporabi papirnatih brisačk in tudi drugih materialov, s pihanjem, z marmoriranjem z oljem. Uporabila sem tako barve na vodni kot tiste na oljni osnovi. Morala sem preizkusiti še kako se na jajčni lupini obnese pisalo z barvo za živila in na pirhu ponaredila vitraž.



Uporabimo kuhano belo jajce ali pa ga pobelimo (več o beljenju jajc). S svinčnikom sem na rahlo narisala vzorec, najprej srce, nato vse kvadratke. V paleto sem si nakapljala različne barve za živila in vsako različno redčila z vodo, da sem dobila več odtenkov. Potrpežljivo sem pobarvala vse kvadratke, po eno barvo naenkrat, malo po občutku. Ko so se posušile, sem linije med kvadratki poudarila s črnim flomastrom - pisalom z barvo za živila. Pirh sem premazala s kapljico olja za lesk in večjo intenzivnost barve. 

Tokrat sem ustvarjala čisto sama, brez otrok, ker sem si res želela preiskusiti idejo. Tudi to potrebujemo ustvarjalne mame, svoja ustvarjanja, čeprav kdaj kar tako, skoraj bolj pa to potrebujejo naši otroci. Saj vemo, kako je z zgledi, a ne? Letos pa kaj takega ponudim tudi njim.






QuickEdit

You Might Also Like

2 komentarja:

  1. Super izgleda. Koliko časa ti vzame ena poslikava?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Živjo! Hvala! Precej :P Se ne spomnim, tale je od lanske Velike noči. Mislim, da sem imela idejo, da bom v pol ure konec, pa da nisem bila niti slučajno, haha ...

      Izbriši

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate