-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Slikanje z vrtenjem


Preden vsi pobegnemo na počitnice, z vami delim ustvarjalni projekt, ki vsekakor lahko pride prav tudi ob vročih dneh, ko je treba otroke zadržati v senci ali na hladnem (obilo idej tudi tu). Slikanje z vrtenjem sem želela preizkusiti že zelo dolgo nazaj (mimogrede, v juliju žogice in kravate praznujejo 11 let!), ampak se kar nisem mogla odločiti za nakup sušilnika za solato. Do letos spomladi. Nam je bilo všeč? Skoraj štiriletnica je vzklikala ob vsakokratnem odpiranju pokrova. Ustvarjalni projekt se je izkazal za veliko enostavnejšega in predvsem čistejšega, kot sem kdaj pomislila. Pridružil se nama je še R, preizkusili smo različne barve, velikost in obliko papirja ...

Glavni pripomoček, sušilnik za solato, sem kupila v Tedi-ju. Tempera barve smo imeli že kar malo (preveč?)  posušene (uporabljamo netoksične tempera barve, ki smo jih kupili pred 10 leti ali več v litrskih plastenkah). Napolnila sem izpraznjene in priročne Ikea plastenke z barvo in jo redčila. Težko opišem, koliko razredčene morajo biti barve, vsekakor pa precej redke. Vodo sem s kapalko med samim ustvarjanjem postopno še dodajala v plastenke, saj me je bilo strah, da bodo barve preveč vodene.


Pripravila sem različne kose papirja. Prvič so bili to kvadratki iz risalnega lista, saj smo tako dimenzijo potrebovali za izdelavo velikonočnih voščilnic. Drugič sem izrezala kroge v velikosti premera dna sušilnika. Ti so se bolje obnesli, saj je kvadratke ob večji hitrosti rado odneslo na stranico, kroge pa je občasno le malo premaknilo.
A je hitro sama usvojila sistem. Pripravila si je papir, samostojno nakapljala barve in vrtela. Nekaj pomoči je rabila pri zapiranju in odpiranju pokrova. Ugotovili sva, da je treba uporabiti večje količine barve. V procesu tega ugotavljanja sva tako na isti papir postopno dodajali več barv (ker se name je zdelo preveč prazno). Ko sem se povsem umaknila pa ni bilo težav, je bogato dozirala in rezultati so bili res čudoviti.




Preizkusili sva tudi tekoče barve za živila. Te so tudi lepo izpadle, a so se ob prvem stiku že kar precej vpile v papir. Verjetno bi bilo tudi tu smiselno redčiti z vodo in uporabiti večje količine barv.



Sušilnik za solato sem brez težav popolnoma očistila. Ostanke barve, ki se je nabrala na dnu in robu posode, sem shranila in jo bom ponudila ob kateri drugi priliki ali pa mogoče kar na pladnju, kot v prejšnji objavi (in morda s papirjem različnih barv?)


Res očarljivo pobarvane kvadratke smo uporabili za velikonočne voščilnice, iz krogov pa smo kasneje izdelali male kuverte za rojstnodnevna vabilca. 

Lepo in pisano poletje vam želim!
Anja




QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate