-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Velikonočne voščilnice: Križev pot


Če do zdaj niste pisali voščilnic za Veliko noč, je mogoče letos res pravi čas za to. Mi jih izdelujemo že nekaj let, ogledate si jih lahko na tej povezavi. Tokrat smo se podali na posebno pot ... Tako ponazoritev križevega pota seveda lahko izdelate z otroki tudi zgolj za domačo uporabo ...
Najprej smo zalepili skupaj (na krajših stranicah) 3 A4 liste sive ali oker-rjave barve. Na eni strani sem zarisala sredino lista, na drugi pa dober centimeter od spodnjega roba (pokukajte tri fotografije nižje in bo vse jasno :) ). Dobljeni točki sem povezala ob pomoči dveh ravnil. Sicer je šiviljsko ravnilo noro uporabno za mnoge projekte, ampak verjamem, da ga mnogi nimate. V tem primeru lahko uporabite deščico, ročaj od metle ... Postopek sem ponovila na drugi strani. Nisem risala vzporednice, saj sem želela, da je spodnji rob raven. Le tak omogoča, da voščilnica samostojno pokončno stoji. Nato smo dobljeni dolgi trak zgibali. Odmerila sem približno 6 cm od roba - izmerjeno dolžino traku sem delila s 14, saj sem želela, da ima pot toliko zavojev oziroma postaj. Naprej nisem merila, le pripogibala sem do prvič odmerjenega roba. P (8 let, zgornja fotografija) je temu sledil, D (6 let, dve fotografiji nižje) je šel bolj prosto. Pot oziroma zgornji rob gub smo poudarili s suhimi pasteli. Sama sem jih malce razmazala s prstom, fantoma se to ni zdel pomemben korak. 

Za zadnjo stran sem uporabila bel šeleshamer, odrezala sem nekoliko višjega od najvišje stopničke. Najprej so otroci na vrh s suhim pastelom narisali sonce in ga s prstom nekoliko razmazali. Iz voščenega papirja, lahko bi uporabili kaj drugega, so izrezali hribčke. Te je prilepil R, ki ni želel zgibati oziroma niti poskusiti zgibati. Nato smo prilepili še dolg naguban trak in z rjavim flomastrom narisali križe. P je na nekaj svojih narisal tudi prazen grob. Voščilo smo napisali na hrbtno stran, lahko pa bi ga tudi vmes, med gube. 

Voščilnico oziroma izdelek lahko uporabite seveda tudi (ali samo) za okras, opomin, kot del Velikonočnega kotička*, ki ga pripravite skupaj z otroki (o tem sem pisala tudi v objavi na Facebooku), morda tudi kot pripomoček za pogovor z otroki ali kot pripomoček najmlajšim za lažje sledenje tej molitvi (mogoče še kaj dorišete ali kako drugače dopolnite). Povabim pa vas, da se letos izognete pošiljanju fizičnih voščilnic in se raje poslužite elektronske pošte (voščilnice na fotografijah so naše lanske).

Želim vam lepo pripravo na Veliko noč. Letos bo res zelo posebna ... lahko bo najlepša do sedaj. In velikonočno jutro najsvetlejše?

*Velikonočni kotiček: Ker je običajna priprava na prihajajoče praznike letos omejena, lahko skupaj z otroki doma pripravimo velikonočni kotiček - podobno, kot za božič pripravimo jaslice. Skupaj poiščemo predmete, ki nas spominjajo na značilnost posameznega dne (Veliki četrtek-zadnja večerja, Veliki petek-trpljenje in smrt, Velika sobota-grob, Velika noč-prazen grob, vstajenje). Velikonočni kotiček lahko pripravimo kot del molitvenega kotička ali na drugem pomembnem mestu.













QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate