-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

PIKAPOLONICA - pustni kostum [NAREDI SAM]


Verjetno nismo redki tisti, ki smo se kdaj za pusta preoblekli v pikapolonice. Meni je moja mama sešila krila iz tanjšega rdečega blaga, notri napeljala tanjšo žico ter nalepila pike iz tapete. Zelo sem morala paziti, da jih nisem pomečkala. Spletla mi je črno kapo in ne vem, ali me je bolj srbelo zaradi volne ali tipalk, ki so bile nekako vpete v kapo. Kljub vsemu imam seveda ta kostum v izredno lepem spominu. 

Ena prvih pesmic, ki jih je naša malčica rada pela že zelo zgodaj, je bila prav Pikapolonica in ... nisem veliko razmišljala. "Pika, poka, pikapolonica - to sem jaz ... " stokrat na dan in - rečeno storjeno :)

***
Ne spreglejte navodil za ostale pustne kostume: 

Harry Potter, Ninjago, Darth Vader, Yoda, Luke Skywalker, Gusar, Ninja, Tačne na patrulji (Riki, Bron, Maršal, Roki, Zuma), zajček, vitez, gasilec, Julia Child, dinozaver, Bacek Jon, Tinko Polovinko ...

Naša malčica je kostum nadela pri letu in pol. Pri teh prvih kostumih (poglej še Tačke na patrulji, Backa Jona, zajčka ...) res pazim, da so vsi deli kostuma kolikor se da udobni in trpežni. Odločila sem se, da krila pritrdim na brezrokavnik. Poiskala sem enak kroj (brezplačen, klik tu), kot za kostum gusarja, le da sem ga po občutku malo zožala. Uporabila sem debelejši, 3mm filc (ostanek od kostumov ninj) in dodala ježka za zapenjanje. Iz istega filca sem izrezala krili (pokrovki) in ju prišila na večja kosa tanjšega rdečega filca. Krili sem (šele) nato izrezala. Vedno, ko šivam dve plasti filca, če se da, delam na ta način, saj ne pride do zamikov, je enostavneje in lepše. 
Nato sem na brezrokavnik prišila krili (pokrovki) in na vrh obeh kril še največjo, sedmo piko.


Na brezrokavnik sem prišila še dve dodatni nogi. Uporabila sem kar par svojih nizkih nogavic, ju napolnila s polnilom in prišila na rob. 
Iz črnega jerseya sem sešila kapo. Nisem je prav posebej krojila, le urezala sem jo kar s pomočjo podobne kape, ki smo jo imeli doma. Nisem je niti zarobila. Par centimetrov od sredine sem zarezala dve drobni luknjici skozi kateri sem napeljala črno kosmato žičko, ki sem jo na obeh koncih nekoliko ukrivila na notri.
Poiskali smo še črne hlače, majico, nogavice in črno tu-tu krilce, ki me s svojo prosojnostjo, spominja na pikapoloničina letalna krilca.
In veste kdaj je kostum res dober? Ko se lahko otroci z njim igrajo že nekaj časa pred pustom, za pusta ter še po pustu ... ali pa ga morda nadenejo še kakšno leto pozneje.




QuickEdit

You Might Also Like

4 komentarji:

  1. Čudovita izvedba, ideja s filcem v plasteh je top, pa napomembneje: zelo udobno. In kako lepo!

    OdgovoriIzbriši
  2. Zdravo, koliko časa vzame izdelava takšnega kostuma? Imate mogoče, kakšne načrte po katerem ste izdelali kostum?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdravljeni! Kroj za brezrokavnik sem linkala, navodila sem vam spisala. Nisem imela drugih nacrtov, to je to. Kostum sem izdelala 2022, ne spomnim se koliko casa mi je vzelo. Eden mojih hitrejsih, ce primerjam z ostalimi. Vsekakor odvisno od natancnosti/kompliciranja. Lp, anja

      Izbriši

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate