-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Božično-novoletne voščilnice: SVEČA


Spet ta svet(l)i čas ... Ste kdaj razmišljali, kako lahko majhen plamen razsvetli okolico? Tisto bližnjo, pa tudi bolj oddaljeno. Že en mali plamenček. Kako pa lahko okolico razsvetli velika luč (Iz 9, 1)? O tem sem razmišljala namreč jaz, o luči, ki se širi ... Tudi o dobrem, svetlem, ki ga naredimo in se nekje, nekomu, tudi če se nam zdi, da se je morda izgubilo v vesolju, pozna, morda nekomu njegov prostor ogreje, ga osvetli. Nekako tako sem začela proces oblikovanja ideje za motiv ... Po kar nekaj letih smo spet imeli med ustvarjalci božično-novoletnih voščilnic malčka oziroma tokrat malčico. Seveda jo je bilo nujno treba vključiti v proces. Poglejmo, kako nam je vse to uspelo združiti :)

* Ne spreglejte mnogih unikatnih idej za izdelavo voščilnic (na blogu jih nabiram že leta) ter drugih adventnih in božičnih radosti in sladkosti *

Začela je najmlajša, takrat še ne leto in pol stara A. Z razredčenimi prstnimi barvami in čopičem za malčke (kratek, "kroglast" ročaj, ki se lepo usede v celo dlan) je pobarvala nekaj risalnih listov. Te sem razrezala na manjše kose. Proces barvanja je bil tako živahen, da nimam niti ene akcijske fotografije. Vse jasno, a ne? :) Iz belega šeleshamerja sem naredila osnovo voščilnice ter ven izrezala motiv, kot lahko vidite na fotografiji. Fantje so tu pomagali, a so ugotovili, da je striženje oziroma rezanje s skalpelom mučno in počasno. Iz voščenega papirja (kite paper, waldorf star paper ... ) sem izstrigla manjše plamenčke.


Bele osnove iz šeleshamra z izrezi smo pošpricali s staro zobno ščetko. R se je res zelo potrudil. Nikakor nismo našli prave gostote, zato nam je barva kapljala. Sicer smo uporabili enako barvo kot pri barvanju risalnih listov. "Svečko" smo zaščitili s papirjem.


Ko se je barva posušila, smo najprej nalepili rumene podlage. S flomastrom sem obrobila svečko in narisala stenj. Čez tega smo prelepili mali plamenček in vanje zapisali dobre želje in voščila. 

Poskusila sem sicer še dvoje. Prvič. Namesto rumeno barvanega risalnega lista sem nalepila voščeni papir svetlejše rumene barve in potem mali plamenček temnejše rumene barve (prva fotografija, desna voščilnica). Ni izpadlo tako dobro. Prav tako sem velike upe polagala na sol (zadnja fotografija). Da bo ta kot kristalčki v rumeni barvi. Ni bilo povsem tako. 

Marsikaj se ne izide tako, kot računamo, da se bo. Naj nas to ne ustavi, da ne bi svetili, širili svetlobe, čeprav se nam morda zdi, da ne seže daleč.
Mirno pripravo na praznike vam želim!



 

QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate