-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Igra z nenewtonsko tekočino: Stikeez na misiji 008L3K


Naše junake smo poslali na misijo 008L3K in tudi tokrat so globoko zabredli - dobesedno. Zaradi zaupnosti podatkov, vam o misiji ne smem povedati ničesar, lahko pa vam pokažem, kako je izgledalo zadnje reševanje.



Z Ublekom (Ooblek), nenewtonsko tekočino se pri nas radi igramo. Je gotovo ena od bolj zabavnih zmesi, meni je celo ljubša od kinetičnega peska. Mešanico jedilnega škroba, vode in jedilne barve (običajno ne dodam barve, tokrat pa sem naredila spremembo) sem pripravila že zvečer. Po pol ure resnega "dela", "mešanja", "preizkušanja", sem morala na pomoč poklicati moža, saj z igro s pripravljanjem nisem mogla nehati :) Uporabila sem malo več kot štiri pakete škroba, tokrat smo si dali duška, za vodo pa sem ugotovila, da jo je najbolje dodajati po občutku. Če se jo doda preveč, lahko počakamo, da se samo še malo zgosti, ali pa vodo, ki se sčasoma nabere na vrhu, popivnamo s krpo. Ublek sem, tudi zaradi večkratne uporabe tekom nekaj dni, večkrat popravljala. Ni bil vedno popoln, a vseeno čisto vredu. Ponudila sem ga v steklenem pekaču, vmes ugotovila, da je višji boljši, podložila večji pladenj, poleg pa pripravila nekaj orodja: vrček, zajemalki, cedila, žlice ... in Stikeeze. Večina pripomočkov se ni preveč dobro obnesla, cedilo iz otroškega seta loncev (Ikea) je bilo daleč najboljše, smo naredili super "špagete". Z ostalim ni bilo enostavno delati, kar me je v bistvu razveselilo, saj sem želela, da bi uporabljala predvsem prste in jih tako krepila. Dolgo in večkrat sta se igrala, bila sta očarana. Ublek je, seveda, kdaj pa kdaj kapnil tudi na tla. Ni ga težko pospraviti, mokra krpa na hitro reši vse. Vmes smo ga, pokritega s folijo za živila, nekaj dni hranili v hladilniku.

Mislim, da smo z misijo 008L3K / ooblek zaključili reševanje Stikeezov, ki so do sedaj obtičali že na planetu P1 / pena50nc3 / sonce in mR4-222 / mraz(zz). Ker je bilo baje v ponudbi manj Stikeezev kot zanimanja zanje, rade volje naše pošljemo še na kakšen planet, misijo, saj jih sicer čakajo samo še 5m3T1 / smeti. Bi jih kdo želel imeti?













Upreti se mu ni mogel niti moj svak. Njegovo igro predstavitev sem posnela:




QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate