-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Naredi sam - pustni kostum NINJA (x2)


P in D sta se odločila, da bi bila tokrat ninji. D je bil sicer lani Ninjago (Zane), ampak ne, baje to ni isto. Naredila sem dva relativno enostavna, skoraj enaka kostuma. Z veseljem vam pokažem kako.


Če vas zanimajo tudi drugi doma narejeni kostumi, si poglejte še:
Kostum sem sestavila iz tunike, črnih spodnjih oblačil, ki smo jih že imeli doma (majici sta bili potiskani, kar pa se s strani ni videlo), kapuce, pasu in meča. Izdelave mečev sem se skoraj lotila, pa so mi fantje povedali, da bi raje prave (tudi R, mali gusar, se je uprl). zato smo kupili plastične. 


Najprej sem izdelala tuniko. Uporabila sem trši, 3 mm debel črn filc. Na podlagi ogledovanja različnih (trgovinskih) kostumov (npr. ta, ta ali ta) in pinteresta sem sama zrisala kroj iz dveh delov, ki sem ju sešila na ramah, nato pa rezala in šivala, dokler nisem bila zadovoljna. 


D je kar manjši od P-ja in mu je tunika lepo stala že, če je bila samo prepasana s pasom, P-ju pa sem pod pozduhama všila črni elastiki, da se je lepše prilegala (Iz naslednje fotografije je očitno, kje približno sem ju prišila). Ker si je tuniko z elastikama težko nadel, ima ena od elastik tudi ježka (zakaj ne obe, sem pozabila, verjetno nisem imela dovolj ježka ali pa je ideja prišla prepozno in nisem imela več elastike za popravke?). Na tuniki sem našila zmaja, iz tankega filca, po tej predlogi. Sem se kar namučila, saj sta si zmaja zaželela po tem, ko sta bili tuniki zašiti in sem filc komaj še pravočasno dobila po pošti (ker ga ravno v teh barvah nisem imela dovolj). Zmaja bi lahko nalepila, to bi bilo veliko bolj enostavno, a si rada pustim odprto možnost pranja kostuma.


Za kapuci sem uporabila črn jersey, skrojila sem ju malo na pamet oziroma ob pomoči Ninjago kapuce iz preteklega leta. Žal tiste nisem fotografirala. Pazila sem, da sem začela z manjšo luknjo za oči, res je hitro prevelika, in jo postopno večala.

Pasova sem naredila enako kot pri gusarju. 20 cm dolg kos jerseya, polne širine (150 cm) sem prepognila na pol po dolžini, ga na dveh koncih zašila z razdaljo od šiva 1 cm, ga obrnila, zašila odprtino in prelikala. Širina je potem znašala 8 cm, na pas pa smo privezali nožnico mečev. 

Šele zdaj, med pisanjem objave, sem ugotovila, da nisem posnela nobene skupne fotografije dveh ninj. No ja, mogoče je tako bolje, saj vemo, kako je z boji med rdečimi in belimi, hehe ... Prijetno ustvarjanje vam želim!


QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate