-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Naredi sam - pustni kostum GUSAR


R si je, ves navdušen nad D-jevim nepozabnim praznovanjem gusarskega rojstnega dne leto prej, zaželel, da se za pusta tudi sam prelevil v gusarja. Kostum sestavljajo enostavni, a lični kosi. Naj bi mu manjkala samo še ladja :)


Za kostum sem uporabila črn 3 mm debel filc (klobuk in brezrokavnik), ki mi je pravzaprav ostal od izdelave P-jevega in D-jevega ninja kostuma, rdeče-bel črtast bombaž poplin (70 cm in nekaj elastike za pas; hlače), 20 cm črnega jerseya (pas), vse iz trgovine Svet metraže, belo majčko (H&M), nekaj rdečega satenastega traku in manjši košček navadnega tankega belega filca. Mečev mi fantje tokrat niso dovolili izdelati, baje plastični zgledajo bolj pravi, zato sem vse, tudi gusarskega, naročila iz spleta (lovila zadnje kose, nekaj lepših mi je že ušlo prej, se ne spomnim kje).


Hlače sem sešila po navodilih iz bloga Zelena hiška/AppleGreen Cottage. Nisem bila pozona na to, da je bila pižama, ki sem jo vzela za izdelavo kroja, zelo raztegljiva, medtem ko bombažni poplin pač ni. Hlač brez pomoči sam ni dobil gor, saj so bile zelo tanke, nisem dobila primernejšega blaga v teh barvah, in je spodaj moral obleči žabe. Te so že tako ne najbolj ugodno oblačenje še malo otežile. Ne ponovite moje napake. So pa to bile moje čisto prve hlače in so mi zelo lepo uspele.


Iz istega bloga sem vzela tudi brezplačen kroj za brezrokavnik in ga malo povečala ter predelala. Težko rečem, koliko večji je bil. Vem, da sem ga v celoti povečala za 2 cm, kroj je v številki 2-3 leta, R je bil takrat star 4,5, nato pa popravljala - ožala, krajšala odprtino za roke, poglobila izrez ... Na koncu mi je uspel res tak, kot sem si ga zamislila. Tako debel filc je res da težje rezati, a lepo stoji, z volumnom, za zares, hkrati pa ga ni potrebno robiti. 



Pas sem naredila predvsem zaradi meča, da ga je lahko zataknil. 20 cm dolg kos jerseya, polne širine (150 cm) sem prepognila na pol po dolžini, ga na dveh koncih zašila z razdaljo od šiva 1 cm, ga obrnila, zašila odprtino in prelikala. Širina pasu je bila potem 8 cm, okoli pasu sem mu ga zavezala na pentljo.

Idejo in navodila za predelavo bele majčke sem našla tu. Majici malo večje številke, kot jo nosi, sem odrezala spodnji rob in robova na rokavih ter dobljeni rob nazobčano, cik-cak narezala. Naredila sem izrez v ovratnik ter luknje, skozi katere sem nato napeljala rdeč saten trak. Vsekakor mi je majica najljubši kos tega kostuma. Res lepo je uspela!


Klobuk sem naredila iz filca po predlogi, ki sem jo zrisala za gusarsko zabavo, ko smo take klobuke delali iz šeleshamra. Prenesete si jo lahko iz datotek v moji FB skupini 'igra-ustvarjanje-družina'. Notranji obroč sem prišila spredaj in zadaj. Bil je malo prevelik, prav tako se filc razteza, zato sem dodala še trak na vrhu. Klobuk se je lepo usedel na glavo ni bežal nikamor, ni ga motil. Lobanjo sem po predlogi iz spleta (ne najdem je več, sicer bi navedla vir, lahko pa poskusite s katero od teh) izrezala iz belega tankega filca in jo našila na klobuk.



Prevezo za oči smo že imeli doma, naredila sem jo pred leti, a se je R odločil, da bo raje nosil tisto, ki je prišla v kompletu z mečem (dokler je po desetih minutah ni snel). Kostum je kasneje še zelo rad oblekel za igro.  

Če vas zanima, kakšna pustna kostuma sem sešila P-ju in D-ju, barvno zelo usklajena s tem kostumom, ne spreglejte nove objave, ki pride na blog prav kmalu. Veselo pustno ustvarjanje vam želim, če tudi bo pust v 2021 precej drugačen od vseh ostalih prej.

QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate