-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Barvanje pirhov z barvo za živila


Ko se pri nas pogovarjamo o barvanju česarkoli, še povem ne do konca, kaj imam v planu, pa otroci že vlečejo čopiče na plano ali pa vsaj sprašujejo, če lahko (tudi) s čopiči. Pri pirhih ni bilo nič drugače - kljub temu, da je tudi njih barvanje s priljubljeno 'tie-dye' tehniko povsem očaralo.
Barve za živila sem nakapljala v paleto in jih nekoliko razredčila. Najraje uporabljam tekoče barve za živila, lahko bi uporabila tudi druge. Več o njih sem napisala v tej objavi. Najraje uporabljamo s kisom pobeljena jajca, saj tako barve pridejo bolj do izraza (lahko pa barvate tudi rjava jajca). Več o postopku beljenja pa tu. Poleg sem ponudila običajne čopiče. Mlajša dva, ki sta jih barvala, sta za podstavek uporabljala narobe obrnjen kelih za jajca, saj je tako lažje dostopna večja površina. Uporabili bi lahko tudi podstavek iz risalnih žebljičkov kot na tej povezavi. D je svojega porisal še s črnim flomastrom z jedilnimi barvami (se je spomnil, kako sem jaz na jajce narisala mozaik). Ko so se barve posušile, smo jih naoljili s kapljico olja.


Spodnji pirh sem s pomočjo keliha za jajce barvala jaz. Kelih sem obrnila pravilno, nanesla eno barvo, ko se je posušila, pa sem ga obrnila in z drugo barvo pobarvala še spodnji del. Dobila sem lepo vmesno črto. Ko ga gledam zdaj, se mi zdi odlična podlaga za nadaljnje risanje s prej omenjenim flomastrom.
Ker pri beljenju kis nekoliko stanjša lupino jajca, je le-ta bolj porozna, barva nekoliko prehaja v notranjost jajca. Pirh na spodnji fotografiji je bil v hladilniku nekaj dni, zato so se pojavile svetlejše pike na lupini, notranjost pa je bila nekoliko bolj obarvana. Ker pri nas trdo kuhana jajca, niti sveža, še topla, kaj šele hladni pirhi, ne grejo prav dobro v promet (naj vas fotografije, ki jih za blog nabiram nekaj let in po več tednov na sezono zaradi testiranja ne zavedejo, haha!), me količina konzumirane barve za živila ne skrbi. Vrečka bonbonov, ki jih fantje zmažejo za šalo, vsebuje najbrž več barvil, kot vsi pirhi, ki ji zaužije naša družina skupaj.

Še ne naoljen pirh. Maščoba da tisti pravi lesk in barvo.




QuickEdit

You Might Also Like

2 komentarja:

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate