-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

(PRED)PRAZNIČNI DECEMBER


Naš december se ne začne s praznično norijo in kičem. Začne se z adventom, ki je čas pričakovanja in priprave na božič. Nima vedno štiriindvajsetih dni. Včasih jih je dvaindvajset, včasih sedemindvajset. Skozi advent spremljamo popotnika, ki obhodita celo naše stanovanje (v tem času ju spremljamo s tem branjem in petjem). Ne pojemo božičnih pesmi in ne krasimo stanovanja, le adventni venček naredimo. Ostalo pride z božičem. Trinajstega decembra, na sveto Lucijo, posejemo žito. Pred zadnjim tednom adventa se lotimo božično-novoletnih voščilnic, ki jih pošljemo vsem prijateljem in sorodnikom.


Voščilnice običajno izdelam skupaj z otroki (opisi postopkov so v povezavah):


Pripravimo tudi okraske, recimo take iz kosmatih žičk in perlic, papirjadišeče cimetove okraske ... in včasih kakšno drobno pozornost za bližnje, kot so na primer pisane lanterne ali pa potiskane bombažne vrečke. Pogosto podarjamo (in jemo :) ) piškote, na primer makove (naši najljubši piškoti sploh), polnozrnate pirine keksepolnjene čokoladne piškote, piškote z motivom pisanih lučk ali kar medeno hišico (recept, predloga). Ker je to čas, ko sveče pogosteje prižigamo, otroke naučimo varno prižgati vžigalico in svečo (video).

Nepremišljenemu nakupovanju se izognemo z vnaprejšnjim načrtovanjem, seznami (klik) pa ne vsebujejo samo igrač.

Praznujemo skupaj, malo sami, malo z razširjeno družino, a se kar držimo doma. Smrečico in jaslice postavimo na predvečer božiča, umaknemo pa okoli svečnice, drugega februarja. Ob koncu ožjega božičnega časa, za praznik svetih treh kraljev, pa otroci na glave nadenejo svoje kraljevske KRONE.

Dobrodošli v našem prazničnem decembru!

QuickEdit

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate