-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Advent ali "Zakaj pri nas še ni okraskov?"


P-ja strašno muči, zakaj pri nas še ni smrečice in drugih okraskov, ki jih lahko videvamo vsaj od konca novembra dalje. Sem mu razložila, da bo smreka za božič in takrat vse ostalo, kar sodi poleg, do takrat pa je čas priprave na božič (božič pri nas ostane do svečnice, to je 2. februarja, ne bo za nič prikrajšan). Ni bil ravno zadovoljen, ampak to tudi sicer ne bi bil - na obisku imamo norice. Zaenkrat on, v parih dneh, če sem prav izračunala, pa še D, R in morda tudi jaz. Aja, da ne bo pomote, mlajša dva ne zaostajata za starejšim bratom, sta staknila konkreten prehlad (in jaz z njima).

Letos smo spet poslali na pot dva romarja, tokrat z oslom (P, itak). Lističe smo menjali za spontanost. Adventni venček sem naredila sama. Malo se nam je že mudilo, prave ideje za delo otrok pa nisem imela ... pa tudi prav se mi zdi, da me kdaj vidita pri delu, običajno si to prišparam za zvečer, saj tudi sama rada ustvarjam. Na zelen steklen krožnik kvadratne oblike (in dekorativnega namena) sem z vročim lepilom pritrdila sveče. Fanta sta mi razrezala vejice na manjše koščke, s temi pa sem, tudi z vročim lepilom, oblepila rob krožnika. Lahko bi ga še kaj okrasili, a mi je tudi tak všeč. Preprost, umirjen, adventen (ter nefotogeničen - v živo je prav prikupen). 


Iz plastelina, tokrat kupljenega, sta fanta izdelovala svoje venčke. Za okras sem jima ponudila plastične gumbe in rojstnodnevne svečke. Bolje bi se obnesel domači plastelin, vsaj moj pride malenkost bolj lepljiv, in gumbi ne bi odpadali. Kasneje sem jima dodala še nekaj pripomočkov za delo s plastelinom, steklene kamne in plastelin več barv. Veliko sta ga uporabljala.





Na sveto Lucijo, 13. decembra smo posejali božično žito. V našem primeru je bila to domača pira, ki smo jo morali še izluščiti (moja mami je za hece). Sprva sta pomagala, kmalu pa obupala. Jima ne zamerim. Posejali smo jo v lončka od skute, ki sem ju oblepila z washi trakom. Prvega sem oblepila samo v zgornjem delu ter mu naluknjala dno, drugega, v katerega bo lahko odtekala odvečna voda navdušenih zalivalcev, sem oblepila scela (zemlja je bila v njem zgolj začasno, z njo smo prekrili seme). Ta teden bomo izdelali še voščilnice (naše lanske in predlanske prvič, predlanske drugič, če potrebujete idejo), okraski pa pridejo na vrsto v naslednjem tednu.


QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate