-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Božično-novoletne voščilnice z obeskom


Advent mi je res drag čas. Uporniško se otepam vsega (preuranjeno) božičnega, ker saj zato bo še čas. Izdelava božičnih voščilnic me popelje tja malo naprej, v praznik, a mi hkrati dovoli pričakovati. Vedno poskušam skriti vanje tisto, kar me tiho nagovarja in sporočilo podeliti z meni, nam dragimi.

* Prav tako bogate in nič manj (ali še bolj, kakor pač vidijo vaše oči) lepe ideje za voščilnice (in mnogo drugega našega adventnega in božičnega) iz preteklih desetih let najdete na tej povezavi. Pri nekaterih so otroci sodelovali bolj, pri drugih manj, v tem času se je le zgodilo kar nekaj odraščanja in zorenja. *


Naše zadnje so bile bolj moje, čeprav so delo začeli ravno fantje. Poiskali smo veje, ne bi škodilo, če bi bile bolj suhe, in jih nažagali na tanke kolute. En od sinov je vanje navrtal luknje za trakce. Iz odpadnega kartona in moos gume sem naredila tri šablone: okroglo za glavo, ovalno za telo deteta ter enake oblike in velikosti, a z zarezami za razpoke, za kruh. Z akrilnimi barvami smo potiskali lesene krogce, za detajle smo uporabili alkoholne flomastre. Skozi luknjico smo napeljali vrvico v zlati barvi.


Na papir sem s kaligrafskim nalivnikom, in brez posebnega kaligrafskega znanja, napisala prerokbo (Iz 9, 5). Lahko bi uporabila še debelejšo konico (moj nalivnik, iz Muellerja, ima tri različne konice). Z debelim kaligrafskim (čopič) flomastrom (ni potrebe, mi je pa lepši in imela sem ga), sem narisala preprosto hišo (ki bi lahko spominjala na (oltarno) mizo? Vsaj pol-le te? Zdaj gledam, haha!).



S tankim washi trakcem sem obesek pritrdila. Tako se ga je enostavno obračalo zdaj na eno, zdaj na drugo stran, to je bila osnovna ideja, namen sporočila, nežni lepilni trakec pa gotovo ni naredil škode ob odstranitvi v kolikor so se ga prejemniki odločili uporabiti kot obesek za na smrečico. 
Lepo pripravo na praznike vam želim!





QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate