-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Makovi piškoti


Z receptom skoraj najboljših piškotov sem obljubila tudi recept za najboljše. Tokrat sem jih delala sama, saj se nam, kljub drugačnim načrtom, ni izšlo, da bi jih s P-jem.

MAKOVI PIŠKOTI

220 g moke,
30 g mletega maka,
120 g sladkorja,
ščepec soli,
140 g masla,
1 vanilin sladkor,
1 rumenjak,
1/2 žličke sode bikarbone,
rum po okusu

in brusnična marmelada.

Zamesiš testo, paziš, da se ne lepi, pokriješ oziroma zaviješ v folijo in ga pustiš počivat v hladilniku. Razvaljaš, razrežeš z modelčkom, pečeš 8-9 minut na 180°. Paziš, da piškoti rahlo porumenijo, ne smejo biti pa rjavi (ker potem malo pogrenijo). Ko se ohladijo jih namažeš z marmelado in, najtežji del, pustiš dva ali tri dni zaprte počivat v hladilniku, da se uležijo.

Zadnji korak je res pomemben, saj se mora marmelada (uporabljam Natureto supreme)  dobro vpiti v piškot. So krhni, ne preveč sladki, zlitje kislo-grenkih brusnic, sladkorja, maka in masla, pa je ... mmm ...

Imam nov "lincer" (modelček z luknjo), ki izrezuje tudi ne-ekstremno majhne krogce. Ker sem želela s peko čim prej končati, sem te krogce ohranila in spekla namesto, da bi jih mesila in valjala naprej. Mislim, da bodo P-ju zelo všeč, saj si rad vzame piškot, konča z njim pa, ko ga enkrat ugrizne in ostalo razdrobi (vedno pušča piškote, ne glede na vrsto). Delala sem iz "dveh mas", kot skoraj vedno.

Sicer pa recept ni moj. Iz originalnega sem vrgla ven beljake in barvne mrvice za "okras", saj se mi zdijo brez veliko lepši. Margarine ne uporabljamo, zato maslo, z mletim makom pa piškoti postanejo temnejši in so mi taki bolj všeč.

Dober tek! ;)




101 piškot :) 

QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate