-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Voščilnice z angelom


Naša družina ostaja zvesta lepi navadi pošiljanja doma narejenih voščilnic. Običajno jih z otroki delamo skupaj, enkrat sem samo pomočnica, drugič glavna ustvarjalka. Tokrat sem ustvarjala sama, za voščilnice z angelom pa sem uporabila čudovit z oljem in jedilnimi barvami marmoriran papir, delo mojega drugorojenca, in papirnate čipke, ki se jih kar ne morem naveličati. Nad končnim izdelkom so bili moji otroci očarani, sama pa sem resnično zadovoljna.

Za izdelavo sem uporabila šeleshamer papir, lep in zanimiv barvni papir, papirnato čipko (Tedi), tanek zlat alkoholni flomaster, črn kuli, lepilo ter pripomočke za rezanje.

Šeleshamer sem narezala na kose, nekoliko večje od kosov okrasnega papirja, a ožje od širine angela, ter vanj naredila zareze v kotih, kamor sem zataknila marmoriran papir. Iz papirnate čipke sem oblikovala angela. Čipko sem najprej prepognila na pol, nato pa še na pol toliko, da sem določila sredino polkroga. Vsako krilo sem zapognila dvakrat. Prvič dober centimeter od sredine in nekoliko poševno navzdol proti središču čipke, nato pa še enkrat nekoliko poševno navzgor in navzven. Postopek sem ponovila na drugi strani. Predlagam, da si priskrbite kakšen prtiček več in malo zvadite oziroma ugotovite, kakšna krila so vam najbolj všeč. Iz šeleshamerja sem izrezala kroge za glave. Z vročo lepilno pištolo sem na voščilnico najprej nalepila angelov trup, nato pa glavo. S črnim kulijem sem narisala obraz, z zlatim alkoholnim flomastrom pa dodala svetniški sij in napis "Glejte, oznanjam vam veliko veselje!". Voščilo smo napisali na hrbtno stran voščilnice.


Nekaj kosov marmoriranega papirja je bilo širših od ostalih. Te sem obrezala, iz ostankov pa naredila nekoliko drugačno voščilnico. Barvne trakove sem vtaknila v reži v zgornjem in spodnjem delu šeleshamerja ter jih s spodnje strani zalepila z vročim lepilom. Uporaba le-tega, kot tudi zavihkov, ni bila opcijska, saj je marmorian papir nekoliko masten in mu druga lepila ne pridejo do živega.


Voščilnice z angelom nam niso vzele veliko časa, še posebej, ker smo reciklirali rezultate predhodnega ustvarjanja, a so prinesle veliko navdušenja in zadovoljstva. Nedvomno so to naše najlepše voščilnice. Kakšne bodo pa letos vaše?

Povabim vas, da si ogledate še naše druge božično novoletne voščilnice izdelane iz papirnate čipke ter ostale zapise na temo voščilnic in prazničnega decembra v celoti.

QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate