-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Star Wars pustni kostumi - Darth Vader, Yoda, Luke Skywalker [NAREDI SAM]


Fantje so veliki in od ljubkih otroških kostumov je že kar nekaj časa. Morda ste jih že videli, Tačke na patrulji,  Bacek Jon, zajček, gusargasilec ... lahko v to kategorijo štejem še Harry-ja Potterja? D je izrazil željo, da bi bil Darth Vader, spontano se je P našel v Luku Skywalkerju. Ker pa je tudi R želel imeti prav tak meč kot njegova brata, smo ga oblekli v Yodo, čeprav smo mu sprva pripravili kostum za viteza. Projekt kostumov je bil tokrat bolj 'last minute', začeli smo na večer pred pustno soboto, zato so izdelani iz tistega, kar je pač bilo doma.


Naša najmlajša, A, je imela kostum iz 'druge zgodbe', zato bo objavljen posebej, kasneje. Povabljeni, da si ogledate tudi druge naše kostume: ninja, dinozaver, Ninjago-Zane, Tinko Polovinko.
Vse se je pravzaprav začelo z Darth Vader čelado. Meni na kraj pameti ni prišlo, da bi jo izdelala, mož pa se jo je pogumno lotil po navodilih iz tega posnetka.





Ogrinjalo smo izdelali iz črne jogi rjuhe zakonske postelje. Najprej sem odstrigla rob z elastiko, nato pa smo s pomočjo vrvice narisali največji možni krog. Tega sem izrezala in odstrigla eno četrtino kroga ter vse robove zarobila. Našila sem še elastiko z ježkom. Ker pokrije tudi ramena, zelo lepo pade.


Na svoj črn puli, ki sem mu začasno nekoliko skrajšala rokave, sem našila 'računalnik' iz filca. Črne rokavice in hlače je imel svoje.


Svetlobne meče za vse smo izdelali iz rolic brisačk, v katere smo vtaknili dolge balone (in samo rdeče in zelene smo imeli na zalogi, si lahko mislite? :) ) in jih oblepili s srebrnim lepilnim trakom.



Za kostum Luka Skywalkwerja sem uporabila svoje hlače na preklop, ki sem mu jih zavezala tako, da so bili trakovi okoli njegovega pasu. Malo sem si pomagala z elastiko, ki je zmanjšala 'baggy' videz. Na njegov usnjeni pas sem nataknila 'zaponko', sešito iz debelejšega filca, ki sem ga pobarvala s srebrno akrilno barvo (imela sem samo črn filc) ter karabin za meč. Tuniko sem sešila iz bele rjuhe po tem navodilu. Ne vem, ali sem zamočila jaz, ali so slaba navodila, ampak pred šivanjem ovratnika, sem hrbet razrezala in všila še kakšnih 40 cm blaga, saj je bila tunika čisto preozka. Nekako smo rešili. Pod tuniko je oblekel belo majico. Za doma in fotografiranje smo ga obuli v moje strgane volnene nogavice :) 







Yodo smo oblekli še najbolj na hitro. Uporabili smo rjav puli, rjave hlače, mojo bež jopico, ki je bila petletniku ravno pravšnja za tuniko, rjav usnjen pas, staro zeleno kapo, ki smo jo res komaj našli, zelene nogavičke za bosa Yodova stopala ter nekaj filca. Iz tega sem sešila ušesa in jih prišila na kapo. Očitno šele po skupinskem fotogarafiranju sem sešila tudi zeleno masko za čez oči. Žal nisem imela dovolj filca enake barve. Nekaj šivov okoli oči in po čelu sem dodala za učinek gub.

Sila je vsekakor bila z nami :)







QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate