-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

VITRAŽ božično-novoletne voščilnice


Vsako leto, med nabiranjem in kombiniranjem idej za izdelavo božično-novoletnih voščilnic, razmišljam, kako v ta mali izdelek vtkati tudi aktualna razmišljanja, spraševanja, čas, kako ujeti to, kar me in nas trenutno nagovarja. Lansko leto smo ob zaprtih cerkvah v naši družini zelo pogrešali trenutke miru in skupnost. Tako sem izdelala voščilnico v obliki vitraža, ki spominja na okno cerkve. Fantje so bili navdušeni in so rekordno sodelovali pri izdelavi celega kupa voščilnic, R pa se je po skoraj letu dni spomnil nanje in narisal kopijo take voščilnice za letošnji šolski sejem. 



Za izdelavo potrebujemo bel šeleshamer za hrbet, črn šeleshamer za okvir, voščen barvni papir (moj je bil pred leti kupljen v Rajariji, dobila sem ga že v Muellerju, videla sem ga tudi pri Malih nog naokrog, morda še kje), štempiljko Svete družine (naredila sem jo že za to voščilnico iz koščka lesa in moos gume),  črno akrilno barvo, lepilo. 

Črni šeleshamer smo razrezali na trakove in jih zlepili (Mekol) v okvir. Na tega smo (Uhu lepilo v stiku) lepili koščke voščenega papirja (imeli smo že lep kupček narezanih kvadratkov od takrat, ko smo delali pisane lanterne). Ko se je lepilo posušilo, sem po potrebi obrezala robove, ki šo štrleli preko črnega okvirja, ali ponovno nanesla malo lepila, kjer se koščki voščenega papirja niso dobro držali. Nalepili smo tanjša trakova (križ), ki sta nekoliko razdelila okno. Štempiljko smo namazali s črno akrilno barvo in jo odtisnili ob spodnji rob. Vitraž smo, posušen, nalepili na bel šeleshamer.  Voščilnica končana.

Če za vitraž postaviš svečko v lončku (poskrbi za varnost!), voščilnica še bolj zaživi (kot ta). 

Želim vam lepo pripravo na praznik!






 











QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate