-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Pikanje in pripomočki za pikanje - kakšne izbrati


Pikanje je ena od dejavnosti, ki pomaga roko pripravljati na pisalo. Pravo pikalo sem, za domačo uporabo in za delo s 3-6 letniki iskala kar dolgo. Preiskusila sem celo dve domači verziji, leseno pikalo je prijateljičino delo, tisto iz Fimo mase (glej spodnje fotografije), pa moje (nimam pojma, iz česa je konica - izgleda kot igla za šivanje gobelinov, na vrhu pa ima stožec; pikalo smo izdelali na Programu za otroke in starše, ko sem se sama poskusila dokopati do teh igel, niso nikjer vedeli o čem govorim). Malo rdeče pikalo sem skupaj s podlogo (črna) kupila v Tedi-ju. Naposled sem v spletni trgovini Svet otrok le našla večja pikala in se odločila za nakup. Doma nekega pretiranega navdušenja (še) ni bilo, so pa zato bolj navdušeni otroci, s katerimi delam. Njihov prijem je lepši (fotografije niso najbolj reprezentativne) in bolj gotov, predvsem pa pogosteje posegajo po pripravljenem materialu. 

Vsake toliko se v kakšni Facebook skupini pojavijo razprave na temo pikal, podlog in cen le-teh. Za mnenje sem tokrat vprašala kar P-ja. Z žebljičkom za pluto ne bi več delal, nikoli več, prav tako ne z malim rdečim pikalom, pravi petletnik. Pikalo iz Fimo mase mu tudi ni odgovarjalo, saj je njegova dolžina ravno nekje na meji med zadovoljivo in prekratko. Z lesenim pikalom je bil zadovoljen, saj se je, končno prvo, zaradi svoje dolžine lepo usedlo v roko. Le razmerje med dolžino konice, precej je kratka, in obsegom ročaja v spodnjem delu otežuje dober pregled nad papirjem spodaj. Najbolj je bil zadovoljen s pikalom iz Sveta otrok.

Pomembno je, da pikalo služi svojemu namenu (in ne, da ga skupaj s podlogo dobite za 1 eur). Poiščite ali izdelajte torej takšno pikalo, katerega bo otrok z lahkoto prijel, se mu bo lepo usedlo v roke in bo lahko brez dodatnih težav delal z njim. Seveda lahko kasneje, bolj vajeni roki, ponudite malo pikalo (morda tudi žebljiček), za začetke pa je primerneje večje.

Podobno kot s pikali, sem eksperimentirala tudi s podlogami. Zanesljivo lahko rečem, da se armafleks in pluta zelo hitro uničita, luknje oziroma brazde na površini, pa otežujejo delo (papir se prekomerno trga). Neprimerne so tudi razne filcaste krpe za brisanje prahu, saj so pretanke, tudi filc (iz trgovin s programom za ustvarjanje) ni veliko boljši. S pikali sem v Svetu otrok vzela tudi podlogo.

Pri "neimproviziranih" podlogah so razlike manjše. Svetlo siva in bež podloga sta iz Sveta otrok, črna pa je iz kompleta s pikalom, kupljenega v Tedi-ju. Slednja je malenkost mehkejša, debelejša, malo manj čvrsta in malo manjša od drugih dveh (ki sta v bistvu enaki, gre le za starejšo/novejšo različico). Torej manjše razlike glede podloge in pomembnejše kar se tiče pikala.

Pa veselo pikanje! :)







D-ju še ne gre, se pa trudi :)


Pikala: pikalo iz Fimo mase, leseno pikalo, pikalo iz trgovine Tedi, pikalo iz spletne trgovine Svet otrok.
















QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate