-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Nerf zabava za 9. rojstni dan


Januarja, zelo sem ažurna, vem, je moj prvorojenec s sošolci praznoval svoj 9. rojstni dan. Nedolgo pred tem je mimo mojih prepričanj prišel do svoje prve nerfke. Vse ostalo je nato postalo manj pomembno, s prijatelji je govoril samo še o tem. Imeli smo možnost del zabave pripraviti v našem bodočem domu, stanovanje je res premajhno za divjanje večjega števila otrok, zato smo se praznovanja lotili precej ... no, divje. Mojstri so morali za en dan zamakniti dela na hiši, jaz pa sem iz službe odvlekla ogromno škatel. P pravi, da je bila to najboljša rojstnodnevna zabava. Vsekakor nadaljujte z branjem tudi, če ne boste praznovali, a bi vam prav prišli izzivi in ideje za igro z Nerf pištolami.


Če vas zanimajo tudi druga rojstnodnevna praznovanja, si preberite še:

Za začetek sem otrokom pripravila nekaj izzivov, različnih tarč. Vse te sem imela potem namen uporabiti tudi na skupnem praznovanju za družino in prijatelje; v januarju namreč praznuje tudi D.

1. Vrteče tarče
Naredila sva jih iz odpadnega kartona, koščkov slamice, sladolednih palčk (velike). Pobarval jih je s flomastri. Na enem delu sva jih obtežila s kovancem. Nanizala sva jih na metersko okroglo palico (debeline 5 mm; uporabljam jih za izdelavo mobil za dojenčke), ki sva jo pritrdila na dve škatli. Vir.




2. Zbijanje žogic/cofkov
V kos stiroporja, ki je ostal od fasade, sem zapičila paličice za golf (nekaj podobnega so moji otroci že delali, uporabljali pa smo jih tudi za žeblje), na te pa smo postavili pink ponk žogice. Ugotovili smo, da sem bila čisto preveč optimistična, ob najmanjšem tresljaju so žogice letele na vse strani, zato smo potem uporabljali samo tri žogice, so bile hitreje pobrane. Vir.




Veliko bolj stabilni so bili cofki v papirnatih tulcih, ki sem jih s silikonom pritrdila na škatlo. Vir.


3. Zbijanje figur/kock v oknih škatle
V močnejšo škatlo sem zarezala okna, no, tri stranice teh, ter izrezan kvadrat zapognila na notri, da sem dobila poličko. Najprej sem na poličke postavila Lego Duplo figure, pa sem doživela hujši upor s strani mlajših dveh. Zamenjala sem jih za bolj stabilne stople iz treh Lego Duplo kock. Vir.



3. Tarča z odprtinami
Škatlo sem prerezala po eni od daljših stranic ter vanjo izrezala luknje različnih velikosti, te pa obrobila z barvo. Vir.



5. Stolp iz papirnatih kozarčkov
Moja najljubša tarča. Škoda, ker se je P hitro naveličal igranja z menoj, pa tako dobro mi je šlo :)


6. Prosto streljanje
Seveda glavna in najbolj priljubljena igra. Po ogrevanju s tarčami, smo le-te umaknili in iz škatel, ki so prej držale tarče ter drugih (mislim, da sem jih iz službe peljala 3-4 polne avtomobile) so si zgradili zidove, za katerimi so se skrivali. P je rekel, da takega Nerf boja pa res še ni bilo :)


Otrokom sem, tistim, ki so želeli, tako pištole kot metke podpisala z barvnimi alkoholnimi flomastri, z oranžnim na oranžno glavo metka, na koncu pa podpis odstranila z odstranjevalcem laka za nohte (sprva sem računala na alkohol, pa se ni tako dobro izkazal kot odstranjevalec; vseeno nisem želela uporabljati močnih barv). Tarče so se izkazale za veliko trši oreh, kot sem predvidevala. Po zadnji aktivnosti se je zaradi prahu, ki so ga dvignili v hiši, težje dihalo, zato so se vrnili v stanovanje.  Akcijskih fotografij žal nimam, saj je bilo zelo zelo akcijsko. Postregli smo jih s toasti, prvič, da so na praznovanju povabljenci kaj pojedli, in zaher torto - tarčo. Za dekoracijo sem uporabila kapljice obarvane čokolade. Sicer bi bilo lepše, če bi jih stopila in torto oblivala, a s tem nisem preveč domača. V luknjico metka, prav drobna je na glavici, sem zapičila del zobotrebca, ki je metek držal na torti.

Zadetek v polno, vsekakor.

QuickEdit

You Might Also Like

1 komentar:

  1. Carsko! Tako me je zanimalo, kako si izvedla dekoracijo torte - še posebej, da se metek takole lepo lebdeče obdrži nad torto - haha, odlična ideja, jo vsaj deloma kopiramo ob naslednji rojstnodnevni priložnosti. lp :)

    OdgovoriIzbriši

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate