-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Gusarska zabava za 6. rojstni dan


Teden dni po zabavi v stilu Harry-ja Potterja, obljubim, da klika na povezavo ne boste obžalovali, smo priredili še praznovanje za našega šestletnika D-ja. To je bilo njegovo prvo praznovanje za prijatelje (tu si lahko pogledate P-jevo prvo praznovanje). Izpolnila sem mu željo in mu pripravila gusarsko zabavo.

Vabila za praznovanje smo izdelali enaka kot za P-jevo (več), le da sem jih jaz napisala na računalnik, D pa se je samo podpisal.


Prosili ste me, da pokažem, kako zložim papir, da se, ko le gre, izognem uporabi kuverte. No, takole.


Dva tedna pred praznovanjem smo bili prisiljeni menjati kuhinjskega robota, ki pa je prišel v za tak strojček res veliki škatli. Fantje so takoj, ko smo jo izpraznili, prepoznali njen potencial, da postane ladja, jaz pa sem jo nato hitro umaknila na varno. Pokrov škatle sem odrezala in iz njega oblikovala krmo, iz neke druge škatle pa premec. Ladjo sem oblepila z rjavim ovojnim papirjem. Za jambor sem uporabila velik kartonast tulec od blaga, ki sem ga podaljšala s tulcem papirnate role (za prekrivanje terapevtskih miz), saj ni bil več cel. Jambor sem fiksirala s pomočjo okrogle lesene palice (ki ji ni bilo usojeno pristati tu). Jambor sem postavila v premec, okroglo palico pa v palubo oziroma škatlo. V steno škatle sem naredila trikrat po dve luknji, skozi vsak par sem napeljala laks ali vrvico ter jo tesno zavezala. Zaradi premikov sem s pleskarskim lepilnim trakom oblepila jambor in okroglo leseno palico, na ta način pa sem tudi utrdila spoj med tulcema. Tega je sicer nekoliko povezoval tudi zvit prozoren prt v notranjosti tulcev (hrambi prta je daljši tulec pravzaprav služil že ves čas prej). Na jambor sem s pomočjo razcepne sponke pritrdila črn šeleshamer papir v formatu B2. Pod glavico razcepne sponke sem dala še manjši košček črne moos gume, za zaščito papirja, sponko pa sem iz vrha jambora v notranjosti tulca razprla s kuhalnico (čudežne so, vam rečem). Iz šeleshamerja sem izrezala še trikotno zastavo, nanjo prilepila lobanjo ter jo na jambor prilepila s silikonom. Ladjo sem položila na  modro preprogo - morje in modro rjuho - valove. Navdušenje je bilo veliko.



Ladja je brez težav preživela večjo nevihto, ko jo je valovanje, ne povem čigavo, prevrnilo, a škodo je utrpel le jambor (na spoju tulcev).

Iz sivega šeleshamerja sem izrezala dva kosa v obliki plavuti morskega psa, ju zlepila skupaj, vmes pa vstavila tulec rolice toaletnega papirja. Malo dela za veliko atrakcijo in popestritev našega morja :)


Pripravila sem gusarske klobuke za vse povabljene otroke. Predlogo sem zrisala sama, je na voljo med datotekami v moji FB skupini igra-ustvarjanje-družina (lepo vabljeni, da se pridružite). Oblikovala sem jo iz dveh različnih delov. Oba dela, sprednji in zadnji sem izrezala iz črnega šeleshamerja in ju zlepila skupaj ob robovih, kot je označeno na predlogi. Pripravila sem si trakove, široke približno 2,5 cm. Vsakemu otroku sem (kar s tem trakom) izmerila obseg glave in s sponkačem spela trak na primerni dolžini. Dobljeni obroč sem prav tako s sponkačem pripela spredaj in zadaj na klobuk. Kaj sem dosegla z obročem? Lep vmesni prehod od glave do konca krajcev, klobuki so lepo sedeli na glavah tudi brez elastike. Sponki sta bili vidni, če imate več časa predlagam, da obroč prilepite z lepilom. Otroci so si sami izrezali lobanjo in jo prilepili na klobuk. Priznam, sprva sem se nameravala vsem tem kostem izogniti, razmišljala sem, da bi si na klobuk nalepili izrezano lastno ime ali prvo črko imena, pa so me začudeni pogledi moža in fantov ter pustost jadra ladje premaknili.


Preveze za oko sem naredila iz moos gume in elastične nitke (ker sem jo pač imela pri roki), kopirala sem tisto, ki sem jo naredila že nekaj let nazaj.


Na gusarje je čakal zaklad, da pa pot do njega ne bi bila prelahka, sem jim jo zagodla s skrivnostno škatlo.


Vse te gusarsko obarvane predmete sem imela v vreči iz blaga in sem jih gusarjem eno po eno dajala v raziskovanje.

In nagrada? :)


Gusarji pa so se morali tudi okrepčati. Postregli smo jim z ribjimi palčkami, kruhom v obliki gusarskih sabelj, s slanimi in sezamovimi ribicami, s floto jabolčnih in paradižnikovih gusarskih ladij, morsko travo, morskimi zvezdami in zlatniki iz paprik, piškoti (kar tako, a naši najljubši makovi in čokoladni) ter gusarsko torto.



Na zobotrebce sem z Mekolom prilepila koščke črnega šeleshamerja, ki mi je ostal od gusarskih klobukov.




Gusarska zabava je uspela (čeprav sem si, kljub protestom, dovolila prižgati lebdeče sveče pod stropom), ladja še ni potonila, moj šestletni gusar pa po novem jé papriko, narezano na 'morsko travo'.
QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate