-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Harry Potter: Zabava za 8. rojstni dan


Lansko leto sem P-ju pripravila precej pestro in posebno rojstnodnevno praznovanje za prijatelje. Upala sem, da bo zadovoljen s predlogom naj se igrajo le z Lego kockami, a je tako prosil za poskuse in še kaj. Hm ... Iskala sem zgodbo s katero bi lahko pokrila njegove želje ter bi bila hkrati dovolj zanimiva, da bi vsaj malo navdušila tudi mene. Okvir sva našla v Harryju Potterju, ga vzela precej po svoje in se takole vrgla v nenavadni, čarobni svet ...

Vabilo je napisal sam, potem pa sva ga fotokopirala (moj predlog je sicer bil, da vse napiše na roke, a se je tako trudil, z ničemer ni bil zadovoljen, in bi trajalo vsaj do poletja). Uporabila sva imitacijo pergamentnega papirja. Pečate sva naredila iz majhnih kroglic Das mase v katero sva vtisnila kovanec za 50 centov. Posušene je pobarval z rdečo akrilno barvo. Vabilo sem zgibala v kuverto (mimogrede, bi želeli, da vam pokažem tehniko, s katero se že pol življenja izogibam uporabi kuvert??), pečate je nalepil s silikonsko pištolo. 



Nadaljevala sva s čarovniškimi palčkami. Na kitajske bambusove palčke je nabrizgal silikon, nato pa jih pobarval z mešanico rjave in črne akrilne barve. Za barvanje je uporabil gobico.

Pripravila sem preprosto igro, vajo motorike in koordinacije oko-roka. Na peresi, s katerima smo že pisali, sem navezala laks ter ga fiksirala s silikonom. Na drugem koncu sem naredila zanki, le malo širši od palčk. Pripisala sem tudi urok, v slovenščini in angleščini, saj sem upala, da jim bodo pisane črke, ki so jih že začeli spoznavati, v izziv. So jih raje kar izpustili :) Vaja je težja kot zgleda, svaku je urok lepo uspel šele v okoli desetem posnetku za Instagram :) :)


Za zlate zvize sem uporabila Ferrero Rocheje, ki sem jim odstranila rjavo košarico in malo nalepko ter nanje s silikonom prilepila krilca, na oko izrezana iz pavs papirja.


Moje najljubše - lebdeče sveče. Tako so mi všeč, da so gorele še na treh drugih zabavah in da sploh še ne razmišljam o odstranitvi. Za te sem našla kar nekaj vodičev (npr.), a sem se jih lotila po svoje, brez rolic toaletnega papirja. V Tediju sem kupila set štiriindvajsetih LED čajnih svečk. Na te sem s silikonom nalepila laks (en kos na dva konca; glej fotografijo nižje) in jih zavila v nekoliko trši papir A5 formata. Tudi ta papir sem zalepila s silikonom. Ker živimo v zelo stari hiši (letos bo 200 let) in so na stropu ohranjena obešala za klobase (dva obroča skozi katera so namestili palico in nanjo mesnine) in druge pritikline, obešanje ni bilo težko (bi bilo škoda neizkoristiti te priložnosti, kajne). Močnejši laks sem torej napeljala med obema obročema, lučjo in še neko drugo iz stene štrlečo rečjo. Nekatere lučke sem privezala z dodatnim koščkom laksa, tiste lučke na katere pa sem že v osnovi nalepila daljši laks, sem obesila s preprostim kavbojskim vozlom. Prižigala in ugašala sem jih s kuhavnico. Ni najlažje, a se navadiš.




Vhod, zid lahko predstavlja Peron 9 3/4 ali pa Prečno ulico (odvisno, če se spomniš nalepiti še kakšen dodatni napis ali ne). Na kos papirja, ki je ustrezal dimenziji naših vrat, smo z gobico natisnili rdečo tempera barvo. Dobili smo res lepe zidake. Raje to, kot pomivanje stekla? Vedno :)


Malo sem se poigrala z našim velikim ogledalom. Ta ne kaže hrepenenja, ajneneperh, ampak tsonlajravtsu. Poleg sem pripravila svetlobno mizo s kozarčki, barvnimi žetoni in pisanimi steklenimi kamenčki. Meni je še vedno tako čarobna.


Pripravila sem tudi bonbone vseh okusov. Ja, vseh okusov. Vsaka vrsta bonbona, ki je čisto prijetnega okusa, ima svojega manj prijetnega dvojnika (na primer kokos-skisano mleko). Dobijo se v Muellerju. Fantje niso bili za štose, so pa izjemno teknili moji dve leti stari nečakinji, haha! Seveda sem poleg ponudila tudi užitne bonbone (in papirnate robčke :) ).


Nekoliko sem spremenila razporeditev prostora. Blokirala sem prehod do najine postelje in umaknila vse nepotrebno (fotelje, igrače ... ). Pripravila sem šah, posebno mesto je dobil urok lebdenja.


In končno, tako težko pričakovani poskusi (saj izgledajo podobni napojem, kajne??). Izbrala sem dva, oba smo delali prvič.

Šumeče, pojavljajoče se barve

Poskus s šumečimi barvami sem poznala iz tujih blogov, sama pa sem se odločila, da barve nekoliko zakrijem. Gre za klasično mešanje, reakcijo med sodo bikarbono in kisom (vulkan, limone-vulkani). V pekač sem potresla le malo sode bikarbone, nanjo nakapljala tekočo barvo za živila ter jo obilno prekrila s preostankom sode bikarbone. Poleg sem ponudila stekleničko alkoholnega kisa in pipete. S skoraj vsako kapljico kisa in povzročeno šumečo reakcijo je na dan prišla kakšna nova barva. Moji otroci so bili tako navdušeni, da smo morali poskus naslednji dan ponoviti.



'Lava lučke'

Še en klasičen in enostaven poskus, s katerim pa nisem imela 100% uspeha. Mislim, da sem ga prvič izvajala v preširokih stekleničkah. Ali pa šumeča tableta ni bila prava, hm. Ali pa sem imela premajhne stekleničke in epruvete. Takole vam gotovo uspe. Sicer pa - v stekleničko ali plastenko nalijete manjši del vode, kapljico barve za živila, in olje, a ne do roba (pustite nekaj prostora). Dodajte šumečo tabletko (načeloma katerokoli). Poskus lahko večkrat ponovite - le dodajte novo šumečo tabletko.



Zabavo smo z družinskimi prijatelji nadaljevali naslednjega dne. Otrokom sem poleg opisanih dveh poskusov pripravila tudi 'mavrično mleko'. Nekateri ste ga videli tudi v mojih IG storyjih (@zogice.in.kravate), več pa si lahko preberete tu.

Otrokom smo postregli polnjene čokoladne kekse, dekoracija gumijastih glist jim je bila neskončno všeč, in makove piškote, katere sem okrasila s sladkornimi očesi ('last minute' ideja). Na dno kozarcev sem dan prej kapnila po eno kapljico barve za živila. Sem mislila, da posušena in na črni mizi ne bo tako opazna. Najbrž bi morala malo bolj zvito skrivati kozarce in previdneje 'nalivati sok različnih barv, a iz enega vrča'. Poleg smo spekli še hrenovke v testu in sadno breskovo torto.




Nekaj stvari je šlo seveda mimo njih, ko so se igrali po svoje (kaj drugega niti nisem pričakovala - itak!). Ostale so nam za praznovanje naslednjega dne, nekaj pa za praznovanje teden kasneje, ko je s svojimi prijatelji prvič praznoval D. Ne, njegovo praznovanje ni imelo nič s Harry-jem. Pokažem prav kmalu, ne spreglejte ;)


QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate