-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Pirhi, marmorirani z oljem in barvo za živila


Marmoriranje ima pri nas doma posebno mesto. Poskusili smo že marmorirati papir s peno za britje, noro pa so me navdušili rezultati marmoriranja papirja z oljem in barvo za živila. Celo tako zelo, da sem tehniko želela preizkusiti tudi na na jajcih. 


V kozarčke sem nalila par žlic olja in v vsakem raztopila nekaj barve za barvanje čokolade. Gre za barve, ki so narejene na oljni osnovi, zato se z oljem lepo mešajo (moje so v gelu, Wilton, nisem jih več našla, sicer bi vam prilepila povezavo), z vodo pa si niso blizu. V kozarčke sem priložila steklene kapalke z gumijasto glavico. Ko smo končali, sem jih le razstavila in oprala v predalčku pomivalnega stroja. Pripravila sem še majhno skledico z vodo, komaj kaj večjo od jajc. 

S kapalkami na površino vode v skledici po želji nakapljamo barvo zmešano z oljem. Kuhana bela ali pobeljena jajca (postopek) le malo potopimo v obarvano olje nad vodno gladino, toliko da se nanje oprime barva, medtem pa jih vrtimo, da obarvamo celo jajce. Odložimo ga na rob keliha za jajce ali majhnega kozarčka tako, da je čim manj v stiku s podstavkom. Za naslednje jajce ponovno nakapljamo nekaj barve, odvisno, koliko jo odnesemo s prvim pirhom. Barva se suši počasi, a jajc vseeno ne pozabite hraniti na hladnem. Ko je barva suha, jih zbrišemo s papirnato brisačko, da popivnamo nekaj maščobe. Poskrbimo, da jih ne hranimo na najljubšem prtičku, saj bodo še pustila kak masten madež, barva pa se jih načeloma precej dobro drži.

Barve za živila prehajajo v notranjost in nekoliko obarvajo beljak, a smo lahko brez skrbi, saj so namenjene uživanju.

Baje, da so pirhi podobni Jupitru. Vsekakor so zelo posebni :)









QuickEdit

You Might Also Like

2 komentarja:

  1. Krasna zamisel! :) Če boš še kdaj iskala barve na oljni osnovi Wilton, sem jih našla tu: https://www.dekoracijasladic.si/p/0899/Wilton-barve-za-cokolado

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O, hvala! Mogoce sem jih pa (naknadno) iskala v napacni spletni trgovini, hehe. Hvala! :)

      Izbriši

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate