-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Božično-novoletne voščilnice (2016)


Zadnje čase se navdušujem nad različnimi karticami okrašenimi s prtički. Konkretno tile prtički so namenjeni za podstavek manjših tortic in so kupljeni v trgovini Tedi (60 centov za 12 kosov). Iz njih sem izdelala že zelo lepo sožalnico, idej je še nekaj, uporabila pa sem jih tudi za izdelavo božično-novoletnih voščilnic.
Za podlogo sem izbrala valovito lepenko. Na fotografijah mogoče izgleda precej divja kombinacija, dva vzorca, čipka in rebra, en na drugem (vsaj meni to ne gre), a v živo izpade precej bolj nežno. Valovita lepenka je bila moja prva izbira tudi za to, ker se mi jo je, dobila sem jo v različnih setih, precej nabralo, uporabljam pa jo redko. Lepenko sem narezala na kose malo širše od premera in malo višje od polmera prtička. Pri lepljenju sta mi pomagala P in D. Lepilo, nekoliko z vodo razredčen Mekol, sta nanašala z gobico (goba za avto, narezana na kose. Ne, avta ne perem :) ). Šlo jima je, kljub večji zahtevnosti postopka, kar dobro, potem pa smo imeli zamazane že vse podlage. Čipka na prtičkih se je začela trgati, nekaj pa jih nismo uspeli niti več odlepiti iz podloge za lepljenje. Delo, izdelali smo kar 26 voščilnic, sem končala sama. Ko se je lepilo posušilo, sta na prtiček odtisnila najprej podobo svete družine (akrilne barve), v drugem krogu pa še zvezdo repatico. Štempiljki sem naredila sama. Repatico za voščilnice izpred dveh let, na hrbtno stran le-te pa sem letos s "sekundnim" lepilom nalepila še iz moos gume izrezano silhueto svete družine. Repatica, tudi iz moos gume, se je že malo sesedla, bo treba narediti novo, sicer je pa šlo. Poskušala sem še prešiti luknjice prtička z zlato nitko, pri enem je pomagal celo D (P-ja ni zanimalo, sploh), a sem ugotovila, da bi trajalo predolgo.  Kratka voščila sem zapisala na del prtička na hrbtni strani. Kakor se mi je na vsaki fazi kaj zapletlo, sem kar zadovoljna z njimi :)







Kakšne pa so bile naše voščilnice lani? Pa predlani? Pa leto pred tem: prve in druge?

Lep preostanek praznikov vam želim in vse dobro v 2017!

QuickEdit

You Might Also Like

1 komentar:

  1. Lepe kombinacije barv! In ja, v živo gresta oba reliefna vzorca lepo, umirjeno skupaj. :) Hvala in lep skok v novo leto!

    OdgovoriIzbriši

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate