-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Naredi sam: Mali predmeti za igro z glasovi


Nekaj časa nazaj sem na IG (mimogrede, me že spremljaš tudi tam?) delila male predmete, ki jih je R uporabljal pri delu z glasovi. O tej zares dragoceni zbirki predmetov sem sicer že pisala, a sem dobila cel kup prošenj, da doma narejene bolje pokažem in povem, kako sem se jih lotila.

Za izdelavo malih predmetov bolj kot posebne materiale potrebujemo voljo in čas. Sama sem najprej zbrala vse male predmete (kako, preberi tu), preštela, za kateri glas jih je manj ter zbrainstormala seznam potencialnih predmetov. Spreminjala in realizirala sem ga dlje časa, po etapah in prebliskih. Čeprav materiali niso primarnega pomena, pa bom za lažjo razlago predmete ločila ravno po tej lastnosti.

Mali predmeti iz filca
Filc rada uporabljam, ker ga ni treba robiti, se lahko šiva ali lepi, ker odpusti marsikateri spodrsljaj ... Uporabila bi lahko tudi koščke navadnega blaga, kar že imamo pri roki. Večino predmetov, ki jih vidite na spodnji fotografiji, razen cilindra, sem urezala kar malo na pamet, vmes popravljala, ponavljala ... Nekateri, na primer šal, ustnice in čajna vrečka niso šivani, le izrezani, slednja pa je še lepljena (Mekol). Pri hlačah sem še upala, da jih bom obrnila in da bodo šivi skriti, a ni šlo. hehe. Hruško sem nežno senčila z rdečo voščenko. V banano sem skrila košček žice (in obilo potrpljenja). Semena jagod sem s prešivanjem z rumenim sukancem naredila na že sešit sadež (in preden sem prišila zelenje). Podplat natikača je iz moos gume, na katero sem prišila koček filca. 
Nogavica, natikač, šal, čajna vrečka, jagoda, hlače, torbica, hruška, rokavica, ustnice, cilinder, copat, jopa, banana.

Predelane Stikeez figurice

Stikeez figuricam sem, kolikor je šlo, odrezala priseske, nosove, roke in ostale pritikline, kolikor je pač šlo. izbrisala sem oči z odstranjevalcem laka za nohte ter po potrebi še kaj dorisala, pobarvala. Avokado je tako dobil peško, ker brez peške ga zame ni, jabolko je dobilo muho in jajčni rumenjak barvo. To sem namreč izbrisala skupaj z očmi, previdno torej z odstranjevalcem (lahko se vam tudi posvaljka zgornja plast igračke). Uporabila sem skalpel za papir (lahko bi tudi olfa nož) ter akrilne barve (in, fun fact, prelepo avokado zeleno dobite z mešanjem mint/pastelno zelene in jajčno rumene).

Sir, pistacija, mleko, jabolko, avokado, jajce, šparglji, melancan, korenček, riba in bučka.

Drugi materiali

Darilo sem naredila iz koščkov kartona, ovojnega papirja in okrasne vrvice. Limona je del mojega uhana (ne sprašujte, 15 let nazaj, vsaj), naredila sem jo iz fimo mase. Evropa in deteljica sta vzeti iz drugih setov materialov, izrezala sem ju iz moos gume. Gosenico (zelo lačno) sem naredila iz kosmatih žičk. Miš je skvalčala svakinja. Zapestnica je iz tistih malih elastik, naredil jo je en od fantov. Lestev sem naredila iz palčke za nabodala. Uporabila sem lok žago, brusni papir za prikrivanje nerodnosti in Mekol. Frača je iz vejice v obliki "Y", navadne elastike in mini koščka filca. Zlepila sem jo s silikonom.

Natikač, lestev, darilo, limona, Evropa, zapestnica, deteljica, miš, frača, gosenica.

Nobenega od opisanih materialov nisem kupila, vse sem poiskala doma. Kakor je na začetku izgledalo, da se škatla z malimi premeti nikakor ne bo napolnila do zadovoljive mere, mi je z nekaj truda in malimi koraki kar steklo. Vsake toliko sem dobila še kakšno idejo, ki me je za nekaj časa posedla k ustvarjanju. 

Bolj, kot se je polnila škatla, bolj je postajalo jasno, da prva razporeditev oziroma skupni predal (s pregrado) za črki D in E (škatla je namreč adventni koledar s 24 prostorčki), ni najboljša rešitev. Premetala sem večino vsebine in nalepke ter združila črki T (s štirimi predmeti) in U (s tremi predmeti). Samega predalčka sem se lotila bolj funkcionalno. Najprej sem ga z nekaj kosi kartona podložila, da ni bil tako globok (težko je bilo pobirati) ter naredila pregrado po diagonali. Funkcionira veliko bolje, kot je D/E vzporedna prepolovitev (glej tu). Poleg tega pregrade nisem prilepila, le vstavila v oba kota, kar še posebej olajša dostop. V kolikor imate podobno škatlo, res priporočam tako rešitev. Več o uporabi tako pripravljenega materiala si lahko preberete v tej, v zapisu mnogokrat citirani povezavi.




QuickEdit

You Might Also Like

2 komentarja:

  1. Super ideje, jaz si tudi delam zbirko, mi manjka še za par glasov. Bom uporabila nekaj tvojih😉

    OdgovoriIzbriši

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate