-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Igre z glasovi: Mali predmeti


Čeprav sem vedno govorila, da malih predmetov za igre z glasovi pa že ne bom zbirala ... No, zarečeni kruh :) Pri P-ju sem se še nekaj časa trudila, a ker so ti predmeti vedno spadali nekam drugam in so potem nekje manjkali oziroma jih je bilo treba kar naprej nekam pospravljati, sem početje kmalu opustila. Kasneje, ko je bila dejavnost aktualna za D-ja, sem namesto malih predmetov zbirala kar sličice le-teh, a so bile precej nepraktične, saj so bile večino časa prilepljene na steno in jih kaj drugega kot gledati nismo mogli. Tretji mesečni izziv projekta Naš montessori - #nasmontessorijezik, pa me je spodbudil, da vseeno poskusim.



Male predmete uporabljamo za igro razporejanja predmetov glede na prvi glas. Ker potrebujemo kar nekaj časa, da naberemo zadostno število predmetov, je najbolje, da se zbiranja lotimo dovolj zgodaj. Sama sem najprej pobrskala po zalogah igračk iz Kinder jajčk, preiskala sem zaloge različnih drobnih materialov, lotila sem se podstrešja svojih staršev, nekaj predmetov sem sešila iz filca ali naredila iz drugih materialov, nekaj sem jih kupila kot radirke. Še nekaj jih imam najbrž doma, pa sem nanje pozabila :)

Nabrane predmete sem shranila v škatlo adventnega koledarja

Kako se igramo? Pripravimo predmete na isti glas in jih poimenujemo. Na mizo postavimo nekaj predmetov z različnim prvim glasom in rečemo, da vidimo nekaj, kar se začne na izbrani glas. Lahko se le pogovarjamo, na kateri glas se začne (z R-jem, ki zelo rad brska po škatli, ki jo še pripravljam, počneva prav to), izgovarjamo prvi glas in pokažemo predmet, pomešamo predmete dveh (ali več-kasneje) glasov in jih razporejamo. Sicer smo se s P-jem in D-jem radi igrali in ugibali prve glasove kar na sprehodu ali med vožnjo. Toplo priporočam knjigo 100 dejavnosti za učenje branja in pisanja po metodi Montessori, kjer je lepo in sistematično opisanih kar nekaj dejavnosti, ki so priprava na igre z glasovi. Seveda pa lepo povabljeni k spremljanju #nasmontessorijezik, kjer sva s Tanjo iz Naš vsakdanji montessori na najinih FB (moj, Tanjin) in IG (moj, Tanjin) profilih predstavili več dejavnosti na temo jezika.





QuickEdit

You Might Also Like

3 komentarji:

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate