-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Potiskane bombažne vrečke


Pri izbiri drobnih pozornosti, ki jih podarjamo prijateljem in sorodnikom na prelomu leta, upoštevam več kriterijev. Eden od pomembnejših je uporabnost darila, zanemarljivi niso niti cena, porabljen čas za pripravo, najbolj pa sem vesela, če lahko vključim tudi otroke. Bombažne vrečke v zadnjem času vedno pogosteje uporabljam, vsaj kakšno imam vedno v torb(ic)i, simpatičnih pa se vedno razveselim. Računam na to, da se jih bodo tudi obdarovanci :) Ideje tako ni bilo treba iskati prav dolgo, izbrala pa sem tudi manj zahtevno tehniko potiska ...


P-ja sem povabila k iskanju ideje za motiv. Hitro mi je narisal pingvina in odločila sem se, da ga uporabim kar takega. S pomočjo kopirnega stroja sem ga povečala (400%). Posamezne dele sem izrezala iz papirja, da sem jih lahko prerisala na moos gumo. Oblikovane kose moos gume (pazite na negativ-pozitiv) sem prilepila na večji kos kartona z vročim silikonom. Koščke za katere sem želela natisniti v drugi barvi (kljun in nogi), sem prilepila na druga koščka kartona. Za vodo, pingvin namreč stoji na ledeni plošči, sem na matrico dodala še valovito lepenko, sicer pa sem se trudila čim bolj približati P-jevi risbi. V vrečko (Tedi, 1) sem namestila večje kose kartona in debelejšega papirja za primer, če bi blago prepuščalo barvo. Na papirnat krožnik sem razlila črno barvo za tekstil in jo razmazala z valjarčkom. Ni idealen, ker je penast, a je zadoščal. Pokazala sem mu, kako si vsakič pripravi in odtisne matrico. Tako je delal praktično sam, jaz pa sem vrečke prinašala, odnašala in jih pripravljala. Kasneje sem zlate kljune in noge tiskala sama, saj je bilo kar težko zadeti pravo mesto. Narisala sem tudi oči. Uporabljala sem barvi različnih proizvajalcev. Za črno, ostala mi je še od letošnjega pusta, je bilo dovolj dvodnevno sušenje in ne potrebuje dodatnega utrjevanja, pri zlati (Mueller) pa je utrjevanje možno na dva načina. Prvi je likanje, a iz izkušenj vem, da gre za precej zamuden proces (sploh, če je treba prelikati ducat vrečk), drugi pa je osem minutno utrjevanje v pečici pri 150°C. Seveda sem izbrala slednje :)

Z rezultatom smo zelo zadovoljni. To je bila za nas tudi prva uporaba grafične tehnike kolažnega tiska. Tokrat je delal samo P, a imam pripravljen material tudi za D-ja.

Vrečke smo in bomo napolnili z domačimi (piškoti, pivo) in kupljenimi dobrotami (kava, čaj) ter povezali z rafijo.







QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate