-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Otroški predpasnik - BREZPLAČEN kroj z navodili


Dober otroški predpasnik je nujna oprema vsakega kvalitetnega otroštva. Prišel bo prav, ko bomo naše najmlajše vključevali v pomembne aktivnosti našega vsakdana, kot so kuhanje in čiščenje, v pripravo na praznovanja s peko piškotov in drugih sladic, pri različnih ustvarjalnih dejavnostih ter tudi pri domišljijski igri. Predpasnik, za katerega navodila so pred vami, vam ne bo vzel veliko časa, otroku pa bo omogočil samostojnost in veselje. Sešijte ga za svoje otroke, nečake, vnuke, prijatelje, varovance ali za darilo.
Pri izdelavi predpasnika sem upoštevala naslednje zahteve: otrok si ga lahko sam obleče, zapne in sleče, je nepremočljiv, pralen v pralnem stroju, enostaven za izdelavo, izdelan iz naravnih materialov. Velikost kroja najbolj ustreza velikosti otrok od tretjega do petega leta, z nekaj manjšimi popravki pa bo prav tudi mlajšim (nekoliko skrajšate dolžino predpasnika) ali starejšim otrokom (našijte daljše elastike).

NAVODILA ZA IZDELAVO OTROŠKEGA PREDPASNIKA

Potrebujete:
- dva kosa neelastičnega blaga velika približno 47 cm krat 60 cm. Eno naj bo debelejše, po možnosti nepremočljivo (jaz sem uporabila prt iz 100% bombaža z akrilnim premazom), drugo, ki bo na spodnji strani, pa je lahko tanjše, bombažno.
- 66 cm elastike široke okoli 2,5 cm
- 6 cm ježek traku širine 2 cm
- sukanec

Priprava:
Operite blago, posušite ga v sušilnem stroju, v kolikor nameravate tudi izdelek tako sušiti ter ga zlikajte. Natisnite kroj, ga izrežite in zlepite skupaj kot je prikazano v navodilu. Odrežite elastiko, da dobite dva dela dolžine 33 cm. Bodite previdni pri nastavitvah tiskanja in preverite, da imate nastavljeno 100% velikost. Pravilnost preverite s pomočjo testnega kvadrata na sami krojni poli.

Izdelava:
Prepognite blago, ob pregib položite krojno polo. Z buckami jo pripnite na blago in ob krojni poli izstrižite blago (torej dve plasti hkrati). Postopek ponovite na drugem kosu blaga.


Iz krojne pole na lice sprednjega blaga prerišite oznake za šivanje elastike in ježkastega traku.

Eno od elastik prišijte na lice sprednjega blaga, kot ste si označili. V kolikor je vaša elastika potiskana, jo obrnite tako, da šivate lice, lepši del elastike, na lice blaga.

Vzemite drugo elastiko in jo prišijte na označeno mesto.


Na enem koncu elastiko (pas), po želji, zapognite navznoter enkrat in rob prišijte z gostim cik-cak šivom ali zapognete dvakrat in konec prešijete z navadnim, ravnim šivom. Ob ta šiv prišijte del ježka, ki mu lahko predhodno zaobite vogale.

Prišijte drugi del ježka na zanj označeno mesto.


Položite lice spodnjega blaga na lice sprednjega blaga, poravnajte robove in spnite obe plasti z buckami. Elastiki sta na notranji strani. Šivajte 1 cm od roba. Šivati začnemo v spodnjem delu, nekaj centimetrov od sredine in končamo nekaj centimetrov pred sredino. Tako dobimo luknjo, ki naj bo malo večja od naše pesti.


Porežite vogale dodatka za šiv skoraj do šiva, saj se bodo ti lepše in lažje oblikovali po obračanju.


V dodatek za šiv ob krivinah naredite nekaj zarez skoraj do šiva (približno na dober centimeter) zato, da preprečite gubanje in nabiranje blaga.

Predpasnik obrnite in prelikajte po robovih. Navznoter zalikajte robove blaga ob odprtini za obračanje.


Cel predpasnik obšijte ob robu (približno 5 mm od roba). S tem boste zaprli tudi odprtino za obračanje.


Brezplačen kroj za otroški predpasnik dobite s klikom na spodnjo sličico. Veselo šivanje in zadovoljno uporabo vam želim!



 


QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate