-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Prelivanje akrila z obrnjenim lončkom


Med pripravljanjem materiala za novo objavo, ki sem jo obljubila na svojem IG profilu (mimogrede, ali že spremljaš @zogice.in.kravate?), sem našla fotografije res zanimivega ustvarjalnega projekta iz časa tik pred mojo zadnjo nosečnostjo (dekletce ima že 8 mesecev!). Ni bilo dvoma, kaj si zasluži prioritetno obravnavo - vsekakor prelivanje akrila z obrnjenim lončkom.  Gre za nekaj časa nazaj precej popularno tehniko, ki je prava paša za oči. Mi smo se, kot vedno, osredotočili na proces in ne izdelek ter se lotili brez specialnih materialov. Proces, dvig lončka, je bil dih jemajoč, izdelek pa prav tako mikaven.

Kako izgleda tako prelivanje (pouring)? V posameznem lončku zmešaš akrilno barvo in medij za pouring tehniko. Ko tako pripraviš vse barve, jih naliješ v en sam lonček in nič ne mešaš. Na lonček položiš platno, oboje hkrati na hitro obrneš in nato dvigneš lonček, da se vsebina razlije po platnu. Le-to premikaš oziroma nagibaš in tako poskrbiš, da se barve prelijejo preko celotne površine.  Posušiš in občuduješ. Tako je v grobem. Mi medija nismo imeli, zato sem uporabila mešanico 1:1 vode in Mekola (moj je bil expres, tega sem imela, ampak naj bi bil boljši navaden, da se enakomerneje suši). S to mešanico smo redčili akrilne barve do približne gostote tekočega jogurta oziroma toliko, da še izgleda tekoče, ne pa preredko, da se barve ne premešajo preveč. 





Del s prelivanjem je bil precej adrenalinski in umazan, zato nimam ne fotografij lončka pred razlitjem, ne vmesnih faz. Na spodnjo fotografijo sem ujela barvo takoj po dvigu obrnjenega lončka. Težko opišem navdušenje mojih malih soustvarjalcev. Platno smo nato, nad res dobro zaščiteno mizo, nagibali, da so se barve razporedile preko celotne površine. Fantje so na lastno pobudo dodali bleščice in pustili smo, da se suši. Ta del je kar trajal, mislim, da smo platno pustili nekaj dni. 

Bi kaj naredila drugače? Ja. Malo bolj bi skušala sugerirati nabor barv, saj so se fantje kasneje odločili, da izdelek podarijo. Uporabila bi večje količine barv, saj smo se kar namučili, da smo jih razpeljali do vseh robov. Barve so se tako tudi počasi prelivale med seboj in nismo dobili tako lepega rezultata. Bi kupila medij? Verjetno ne, bi pa ob ponovitvi razmislila o nakupu silikonskega olja. To namreč naredi tiste lepe celice, otočke, ki ste jih morda videli pri katerih drugih ustvarjalcih. 

Lep projekt, čeprav nekoliko umazan. No, ampak takih ste pri nas že vajeni :)





QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate