-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

'STEM' izziv: Divja steza iz slamic


Pred nekaj leti sem kupila paket zelo dolgih slamic (Tedi). Večkrat smo jih uporabili za igro, na svetlobni mizi, izdelali smo si palice za mega mehurčke (srednje uspešno), potem pa so tudi nas zadele bolj zelene misli, a kaj, ko so bile slamice že tu, pri nas doma. Odločili smo se, da se s pomočjo njih še česa naučimo. Predvsem se je učil osemletni P, ki sem ga postavila pred zanimiv izziv, jaz pa sem pri izdelavi divje steze iz slamic samo asistirala.
Najprej je naredil podlago, zlepil dve skoraj enako veliki šlatli, nato pa s silikonsko pištolo lepil narezane slamice na podlago ter drugo na drugo. Slamice si je sproti rezal in prilagajal. Tokrat je prvič samostojno uporabljal vročo pištolo in sprva jo je v roke vzel s težavo, kasneje pa ga tudi kakšna opeklina ni več zmotila. Stezo je ves čas testiral in ugotavljal, kje se pink ponk žogica (Tedi) zatakne. Ker je predaleč bežala, je nalepil še eno škatlo, ki jo je ujela prva :)

Ko smo imeli divje steze dovolj, smo slamice razrezali in jih shranili za druge ustvarjalne in igrive projekte. Slamic za tak projekt ni treba kupovati, lahko si stezo izdelamo iz že uporabljenih (splaknemo pod vodo), ali pa uporabimo prijaznejše (papirnate slamice, špine) ali naravne (veje) materiale in lepila (lepilo za les) oziroma druge pripomočke za povezovanje (slama, navadna vrv). 

Še to, poznate kratico 'STEM'? Gre za pojem, ki ga najpogosteje guglam, ko iščem kakšen izziv, navdih za P-ja. Pomeni 'Science, Technology, Engineering, Mathematics', oziroma 'znanost, tehnologija, inženiring, matematika'. Pojavlja se tudi variacija pojma, 'STEAM', pri čemer 'A' predstavlja 'art', torej umetnost. Nekaj prav zanj ... 













QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate