-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Leseni spirograf za otroke in odrasle [Pararok]


Manjši spirograf sem kupila že pred več kot dvema letoma. Impulziven nakup. Otroka sta ga rada uporabljala, a se mi je zdelo, da izvedba ni najboljša. Kmalu sem se odločila, da kupim večjega, drugačnega, če se pojavi priložnost. In se je.



Nekega dne sta ustvarjalca Pararok na svoji FB strani objavila prototip svojega lesenega spirografa s prozornim koleščkom. Takoj se mi je v glavi začelo sestavljati: les manj drsi kot plastika (težava prvega spirografa), ročaj in rob sta širša, da lahko tudi otrok lažje in bolje prime, prozoren kolešček oziroma zobnik iz pleksi stekla pa omogoči otroku, da sledi nastajajočemu vzorcu in ve, kdaj končati (P-jeva dilema). Videla sem že nekaj lesenih spirografov drugih slovenskih ustvarjalcev, a me noben ni tako navdušil (širok rob in pleksi, ponovno!). Počakala sem na končno obliko in kontaktirala ustvarjalko. Obiskala sem jo v njeni delavnici. Presenetila me je z razlago vseh možnosti oziroma načinov uporabe, teorije v ozadju, predlogov ... Pa vam kar pokažem.



Spirograf je, po moji oceni, primeren za uporabo šolarjev in odraslih. Šest in pol letni P običajno potrebuje nekaj vzpodbude in pomoči v obliki fiksiranja okvirja spirografa, usmerjanja. Po nekaj krogih lepo sprosti roko in mu koleščka ne odnaša več. Otroci se ustvarjenih vzorcev zelo razveselijo, le-ti jih, vsaj moje otroke, povsem očarajo. Naj začnejo z mehkim svinčnikom ali res dobrim kulijem, da le dobro teče. Spirograf Pararok omogoča risanje tudi s flomastri (luknjice z večjim obsegom, Manja je mislila na vse), a obstaja nevarnost, da bi jih od začetka preveč potiskali v papir in jim prehitro uničili konico.






Ustvarjala in preizkušala sem ga tudi sama. In si dala duška ;)




Sliko sem tudi pobarvala s flomastri, nastala je nekakšna mandala, sledil pa mi je tudi P.



Treniranje fine motorike, čuječnosti (mindfulness) in raziskovanje bolj kompleksnih matematičnih principov je lahko tudi zelo pisano in očarljivo. Več o spirografu in njegovi 52 letni zgodovini si lahko preberete tu


Objava ni sponzorirana.


PS: Spirograf je najbolje hraniti ležečega na ravni podlagi, saj se les (izkušnje :P ), oziroma vezana plošča/tanki kosi lesa, v nasprotnem primeru uvije. Jaz ga bom pospravila kar na dno ali celo pod eno od posod v moji omari.

QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate