-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Raziskovalna steklenička: prvi glas in nekaj dodatnih iger


Tole stekleničko ste že lahko videli na blogu, a bi vam jo rada malo bolje predstavila. Gre za stekleničko s črkami in predmeti, ki se začnejo na posamezno črko (glas). Take igre se s P-jem, pa tudi D-jem, igramo že nekaj časa. Predmeti so nabrani od vsepovsod, perlice s črkami so iz Tedija. Šumnikom sem strešice dorisala z alkoholnim flomastrom. Za polnilo sem uporabila zeleno obarvan riž, saj sem si želela malo večjega kontrasta med perlicami in polnilom. Zeleno obarvan riž smo že večkrat uporabljali v senzoričnih posodah. P je bil nad stekleničko navdušen, rad je iskal "pare". Enkrat je začel pri predmetu in je potem iskal črko, drugič pri črki in je nato iskal predmet.

Nato sem predmete fotografirala, fotografijo pa natisnila in plastificirala. D si je na fotografiji izbral predmet in ga poiskal v steklenički. Nato sem mu ponudila prej fotografirane predmete, ki jih je nato prirejal. Vse sem namreč poiskala v parih, lahko pa bi jih vzela iz stekleničke (tokrat je izjemoma nisem zalepila ampak samo trdno zaprla). Med delom se je pogovarjal malo sam s seboj, malo z menoj in utrjeval prepoznavanje prvega glasu. Na vrsti je bil P. S flomastrom za tablo je pri vsakem predmetu napisal ustrezno črko. Na drugo stran fotografije sem napisala črke, malo mešano, brez reda. Povabila sem ga, da v steklenički poišče nekaj, kar se začne na posamezno črko in ta predmet tudi nariše. Pri "E" je res narisal enico, gos pa se mu je zdela bolj simpatična od gumba :) 





Avto, bucka, cof, čelada, duda, ena, fižol, gumb, hiša, imbus, jajce, kamen, lev, metulj, naprstnik, oreh, pikapolonica, roža, storž, školjka, trikotnik, uhan, valjar, zvezda, žica.





"E-e-e-ena, g-g-g-gos in z-z-z- ... nekaj (pozabila :) )"

QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate