-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Knjižni kotiček


Imate knjižni oziroma bralni kotiček? (Zakaj ne? ;) ) Mi ga imamo že zelo dolgo, več kot tri leta, zagotovo. Je edini res stalni kotiček, le knjige se menjajo po interesu. Do dveh tednov nazaj je izgledal malo drugače. Knjižne poličke (oziroma sling za knjige) so bile ob steni, pod sliko pa je bil moj stari kasetofon. Slednjega smo preselili v otroško sobo in fanta pred počitkom in spanjem poslušata pravljice* otroštva moje generacije (Tinko Polovinko in Trije petelinčki, obe Bitenčevi, sta na sporedu gotovo vsaj enkrat na dan). V kotičku je še otroški naslanjač in okvir za slike, v katerega vstavljamo fotografije različnih umetniških slik. Trenutno, in kar predolgo že, knjigam družbo delajo Van Goghove Sončnice. Spremenjeni kotiček je zdaj še bolj vabljiv kot je bil prej. D ga obišče vsako jutro, pogosto celo prej kot kahlico (lahko ugibate kakšne so posledice), seveda je obema zanimiv tudi čez dan. Knjig ne nosita več toliko na kavč, ki je takoj levo od kotička in jih lepo vračata v slinge. Naslanjač je v kotičku namerno samo eden, saj ima tisti, ki ga uporablja, le tako res mir in nekaj zasebnosti. Kadar beremo skupaj, se seveda posedemo po kavču.

P je poličke dobil za prvi rojstni dan (smo sugerirali starim staršem), lahko pa si kaj podobnega naredimo tudi sami. Pri Navihančkih so si poličke naredili kar iz poličk za začimbe, zelo uporabni pa se mi zdijo tudi tile čedni slingi, ki nedvomno popestrijo prostor. Prednost vseh teh poličk pred običajnimi knjižnimi policami in košarami za knjige je v tem, da tako otroci vidijo platnico in si lažje izberejo pravo knjigo. Hrbet nebralcem običajno pove bolj malo, a ne ;)


* Naša nova rutina. Vsekakor je boljše, če otrokom beremo pravljice, kar pa zaenkrat iz moje strani ni izvedljivo. Večkrat dajem spat vse tri naenkrat in že brez knjig v rokah imam žongliranja več kot dovolj.
QuickEdit

You Might Also Like

3 komentarji:

  1. To omarico sem ravno takrat gledala, pa se mi je zdela malo draga, zato sem se potem lotila začimbnih poličk. No, pa tudi prostorsko se nam takrat tole ne bi izšlo. Kako pa ste sicer zadovoljni s temi slingi (poličkami), so dovolj trpežni oz. se ti zdijo kvalitetni?
    Morda pa kdaj nabavim tudi te, knjig je vedno več, prostora za njih pa itak vedno manj. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moji starši zelo radi kupujejo draga darila, tako da je bilo to idealno za njih :P Mene so drugače vzgajali :P Se strinjam, drago je. Ja, tako no... Sestavljal jo je moj oče in je rekel, naj je ne razstavljamo prav pogosto (za pranje), ker ne bo zdržalo. Sicer nimam pripomb glede kvalitete, je pa še (kljub temu, da jo je D malo okrasil s svinčnikom) nismo razstavili. To s knjigami pa razumem, zelo :P Poskusi mogoče s kakšnim takim slingom, kot je v zadnjem linku ...

      Izbriši
  2. Hvala ti za informacije in izkušnje z omarico.:) Izkušnje iz prve roke so najboljše. Sej če je stvar kvalitetna in je videt, da bo zdržala dalj časa, potem se izplača in je tudi cena pač takšno kot je z razlogom. :)

    OdgovoriIzbriši

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate