-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Kuhinjski predal mojih fantov


Saj bi napisala, da D še ne ve, da ima svoj predal, ampak se ga na fotografiji tako močno oklepa, da ne morem :)

No, to je naš predal. P-jev in D-jev predal. Zaenkrat je v prehodni fazi. Skodelice postajajo premajhne za P-ja, slinčkov pravzaprav ne potrebuje več (si jih želi imeti in potem čiste nosi v pranje), skledice mu niso več tako zelo ustrezne (primernejše bi bile take z nižjim robom)... Vsi slinčki se bodo skupaj s podlogami (pogrinjki na katerih sta narisana dva kroga - prvi za krožnik, druga za kozarec ter obrisani žlica in vilice) preselili na police poleg njunih miz, saj tam trenutno nimamo skoraj ničesar. D obvladuje prostor bolje kot jaz in P ima na teh policah zgolj kakšen pladenj. Ostalo, kar bi lahko bilo nevarno za D-ja (ali D nevaren tem stvarem) hranim izven dosega in dam P-ju ko me za določeno stvar prosi. D ima svoje stvari večinoma v dnevni sobi. Trenutno mu pravzaprav zadoščajo P-jeve kocke (katerekoli) in žoge (ter krogle), ki jih počasi zakotali in opazuje dokler se ne ustavijo. 



In kaj imamo v predalu? Plastične posodice v obliki avtomobilov in tovornjakov, ki jih za na pot napolnimo z rozinami, kruhom, piškoti, vazico (stekleničko Frutka), saj si spomladi občasno s šopkom okrasi mizo, dozi za koruzne kozmiče in čokolešnik, škafec v katerem so metlica za mešanje, kuhalnica, medenka, valjar, krtača za pomivanje posode in valovit nož z ročajem, poleg je pripomoček za rezanje jabolk in plastična košarica s krtačo za umivanje zelenjave, še enim nožkom za valovito rezanje ter lijem, P-jevi slinčki (ki si jih lahko sam pripne in sname), D-jevi slinčki (zelo in hitro vpojni), pribor, kozarci in vrčki, krožniki, mala skledica (tri iz kompleta smo razbili kot bi mignil) in mali krožniki pod njo, večje skledice, vrčka za tople napitke ter skodelice (za ekspreso) s krožniki.

Desko za rezanje sicer brez težav vzame iz pulta, kjer so sicer shranjene, bi pa rada, da ima svojo v predalu. Manjka tudi kakšna večja skleda (za peko), pa večje skodelice ... Evolucija, kakorkoli obrnem.

Sicer pa P-ja težko pripravim do tega, da bi kaj pomagal v kuhinji. Odlično ubije jajce, s tem ga vedno privabim, potem pa se kmalu konča (no, preizkušal bi pa vedno). Malo se zanašam na D-ja in vidim novo priložnost (ko ob on začel sodelovati), za navduševanje P-ja.
QuickEdit

You Might Also Like

4 komentarji:

  1. Pozdravljena,

    a mi lahko zaupate, kje ste kupili majhne steklene in porcelanaste vrče?
    Hvala za odgovor in vse pohvlae za vaš blog!
    LP, Nina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stekleni (0,25 l ) so iz Merkurja, drugi iz Muellerja (vrčki za mleko, tudi cca. 0,25 l ). Malenkost in hvala vam :)

      Izbriši
    2. Hvala za informacije. Super blog imate, sem nova in vas kar že cel dan berem:))). Hvala vam, da delite Montessori z nami. Srečno!

      LP, Nina

      Izbriši
    3. :) Hvala, me veseli, da vam je v pomoč. Z veseljem,res...

      Izbriši

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate