-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Tempere: kako jih ponuditi majhnim otrokom in spodbujati njihovo samostojnost


  ... hkrati. Bi se lahko končal naslov. Ker ni tako enostavno, a ne? V vseh letih sem preizkusila marsikaj (recimo tole pred desetimi). Tudi zadnji poskus si zasluži, da mu nadenem oznako 'dober predlog'.

V resnici je zelo preprosto. Malo umazano, ampak na preprost način, ki ga lahko moj otrok (skoraj štiriletnica) bolj kot ne samostojno obvlada. 

Na plastičen pladenj sem pripravila papir (risalni listi A4), krpo, nekaj različnih čopičev in barvo. V steklene kozarčke sem stisnila nekaj tempere (najstarejši jih je dobil za prvi rojstni dan pred dvanajstimi leti - iztiskamo še zadnje kaplje) in jih že razredčila z vodo. Uporabila sem samo osnovne barve. Vzkliki ob ustvarjanju in raziskovanju kot so: "Mama, poglej kakšno lepo vijolično barvo sem zmešala!" so pač neprecenljivi. 

Pod pladnjem na polici je podloga za izdelke (si jo pripravi pred začetkom na jedilno mizo). Na pladnju s papirjem (pod papirjem, ki ga ima za risanje) je blok že natrganih risalnih listov, da si jih lahko vzame sama. V pralnici, kjer sicer peremo bolj umazane stvari, ima pripravljeno pručko (da je ne rabi primikat z umazanimi rokami) in krpo poleg umivalnika, kamor lahko odloži oprane čopiče.

Opustila sem idejo o podlogi, zaščiti mize za slikanje, saj je le-te običajno težje čistiti kot mizo samo (se premika, včasih guba, visi čez rob mize ... ). Seveda za uporabo na njeni mizi in ob barvah za katere vem, da se res dobro očistijo.

Čopiče dobro opere, me je presenetila, mizo malo slabše pobriše, ker krpe ne more dovolj ožeti. Verjetno bi slednje dobro rešili s še kakšno gobico, a se tokrat nisem odločila za tak ukrep. Iskreno imam s krpami in gobicami 'love-hate' odnos, saj se včasih znajdejo na napačni strani in so za vse drugo kot za čiščenje. No ali pa že vlažna krpa na podstavku, a to bi terjalo moje vsakodnevno preverjanje ... Ko konča ona, pregledam mizo in po potrebi zaključiva skupaj.

Barve v lončkih po kar nekaj ustvarjalnih trenutkih še niti niso pomešane. Mi je žal, da nisem tega poskusila kdaj prej, saj so mi palete od vedno zelo zoprne za čiščenje.

Kaj se pa pri vas najbolje obnese?








QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate