-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

IGRA IN DEJAVNOSTI


V bogati zbirki lahko pobrskate za različnimi dejavnostmi in predlogi za igro, primernimi za starost vašega otroka. Da bo iskanje lažje, sem jih razdelila po kategorijah:
V kolikor bi želeli slediti razvoju otroka in iskati po dejavnostih za posamezno veščino, sem razdelila tudi te na: fino motoriko, koncentracijo, koordinacijo oko-roka, senzoriko in grobo motoriko.

Posebna kategorija pripada pristopu montessori (ki sicer že pokriva prej našteta področja) z montessori mobili, vsakdanjemu življenju oziroma geslu" Pomagaj mi, da naredim sam!", pripravljenim okoljem in dejavnostmi razvrščanja. Skupaj s Tanjo, ki ustvarja blog Naš vsakdanji montessori sva septembra 2018 začeli projekt 'Naš montessori', s katerim želiva približati elemente pedagogike montessori vsem staršem.

Pomembna in otrokom ljuba so tudi področja: raziskovanje, igrače, matematikajezik, glasba. Žogic in kravat pa gotovo ne bi bilo brez Kateheze Dobrega pastirja, ki me oblikuje precej dlje kot materinstvo (več o moji zanimivi poti tu).Varnostna opozorila

Vse aktivnosti na spletni strani zogiceinkravate.si, naj otroci izvajajo pod nadzorom odgovorne odrasle osebe. Nekatere aktivnosti so bolj prilagojene otrokom, pri nekaterih pa je potrebna pomoč odrasle osebe, ki izvede bolj kompleksna ali za otroke nevarna opravila. Otrokom vedno podrobno razložite aktivnosti in jih opozorite na nevarnosti pri delu. Kadar je za izvedbo aktivnosti potrebna uporaba potencialno nevarnih predmetov, kot so škarje, noži, lepilo, tekočine, ali uporaba majhnih predmetov, ki bi jih otroci lahko zaužili ali drugih potencialno nevarnih predmetov/snovi, je potrebna posebna pozornost.

Sami presodite, katere dele aktivnosti so primerne, da jih z vami izvajajo otroci. Čeprav je izvedba aktivnosti podrobno opisana, le-ta ne more nadomestiti pazljivosti in odgovornega ravnanja. Pri izvajanju bodite vedno previdni in po aktivnosti pospravite potencialno nevarne predmete na varno mesto izven dosega otrok. Vse aktivnosti izvajate na lastno odgovornost. Avtorica bloga ne prevzema nobene odgovornosti za nikakršno škodo, poškodbe ali druge nevšečnosti, ki bi nastale kot posledica izvajanja aktivnosti predstavljenih na spletni strani zogiceinkravate.si.
QuickEdit

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate