-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Na nogah. V kopalnici in povsod.


Posegel je po bratovi zobni ščetki. Roke so bile prekratke, zato se je dvignil na noge. (Mami pa so prišle solze v oči.)




Stoji na prstih, saj se še močno opira na roke. Po parih dneh je bolj kot ščetka postal zanimiv bide. Vstal je najprej ob polički, se prestopil in zasukal do bideja. Stegoval se je proti pipi, potem pa je zagledal zamašek. "A smo že tam?!" je močno vzkliknil glas v meni. P-ju smo ta zamašek hitro umaknili in najbrž ni tako dolgo, kar ga je dobil nazaj. Ves čas ga je poskušal tlačiti v usta. Ni ga tako lahko očistiti, sploh ne. V naslednjih dveh minutah je D našel še straniščno školjko in pokrov odtoka. Prikimala sem temu, kar je kričalo v meni in z banjico za kopanje blokirala školjko, kahlico, kmalu pa bo treba poleg postaviti tudi koš za plenice.



Bi ob tej priložnosti, drugi fotografiji, še mini turo po naši kopalnici? Sesalec je, upajmo, bolj izreden gost (saj pride kdaj na obisk, zdaj govorim o nočitvah in all-inclusive ponudbi ;) ), saj nam pomaga pri zamašenem nosku. P (in zdaj očitno tudi D) bide uporablja kot umivalnik. Na njem ima tekoče milo, do uporabe trdega ga težko pripravim. Med bidejem in poličko je na vakumsko pritrjeni kljukici obešena brisača. Na spodnjem delu poličke (Ikeina "Rast", najdete jo med nočnimi omaricami. Zaradi sifona sem jo obrnila na glavo.) so zložene pralne pleničke in odeja v kolikor bi se odločila za previjanje na tleh (se, žal, ne odločam prav pogosto) ali pa bi želela zamotiti D-ja (kot, da še užge, ja). Zgornja polička je zaščitena s prozornim prtom (navaden prt za jedilne mize), na njej pa je samostoječe ogledalo ter kozarček s P-jevo zobno ščetko in zobno pasto. D-jev kozarček je umaknjen, ker ne zaupam P-ju. Pač mu ne. Svoj čas so bili poleg še vlažilni robčki, pa se P-ju zdijo zabavni (in okusni) za sesanje ter glavnik, ki je pristal v kaloriferju in končal njegovo življensko pot. Umivalnik tik nad sifonom ni rumen zaradi umazanije :) Puščal je in sem ga sama (zelo uspešno!) popravila z epoksi smolo. Res! :)

Se pa uspešno dvigne tudi na P-jev stol za branje in tako doseže nekaj revij, ki so bile že umaknjene na "zgornjo polico". Prekiniti sem morala pisanje, saj se je zataknil med dve polici (ko je vstal, jasno). Ja, kar nekaj dela me čaka z reorganizacijo okolja. Medtem, ko bi rada (in moram) P-ju ponudila vedno več, moram zaščititi D-ja pred okoljem oziroma okolje pred njim ...
QuickEdit

You Might Also Like

2 komentarja:

  1. Pozdravljeni,

    občudujem vaš blog in z veseljem preberem vsako novo objavo. Žal še nisem uspela prebrati prav vsega. Pa imam vendarle eno vprašanje, ki se nekako nanaša tudi na tole vašo zadnjo objavo.
    Doma imamo 10 mesecev starega fantka. Zaenkrat smo še v fazi umikanja. Si pa v prihodnosti želim prostore urediti tako, da bo mali lahko sam sodeloval. Tu pa se zdaj poraja moje vprašanje. Smo namreč v pričakovanju novega člana, ki se nam bo pridružil spomladi. Ko bo drugi toliko star, da bo začel raziskovati, bo prvi že dovolj velik, da bi imel stvari na dosegu svoje roke. Kako urediti stanovanje, da je primerno za dva različno stara otroka? Pa da ni ne en ne drugi prikrajšan.

    Že vnaprej hvala za vaš odgovor in še enkrat velika pohvala vašemu blogu :)

    Lep pozdrav,
    Maja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdravljeni! Hvala za pohvalo :) Me veseli, da vam je moj blog v veselje :) S tem vprašanjem se nekaj časa ukvarjam tudi jaz. Prva misel, ki mi je prišla na pamet je ta, da je fantek še majhen oziroma, da je majhna razlika velika prednost. Ko bo mlajši v tej fazi bo star manj kot dve leti in tudi sam ne bo imel prav veliko zelo majhnih predmetov (npr. med vikendom se nam je D skoraj zadušil, ker mu je P dal prepovedane slušalke).
      Še preden se je D rodil, sem premaknila blazino (tisto zeleno, Airexovo, ki jo lahko vidite na fotografijah), da sem naredila prostor za D-jevo blazino (cenen jogi iz Ikee). Namestili smo tudi držalo za mobile, P-ja dali v novo posteljo... Veliko smo se pogovarjali o tem kaj bo/je za(radi) dojenčka. D-ju smo kupili košaro za voziček v kateri je spal čez dan in je bila v kuhinji. P je namreč čez dan spal na tistem jogiju pod mobili, zdaj pa si zaradi varnosti nismo mogli tega privoščiti. Na začetku smo torej pazili, da se je P počasi navadil na spremembe in prilagoditve prostora. Problemi so se pričeli pojavljati sedaj, z D-jevo mobilnostjo. Šele sedaj sem se začela zavedati, kako zelo je P že velik, koliko mu že zaupam. Kar se tiče košev za smeti, tukaj nimam kaj (razen bdenja in zelo rednega praznenja), saj zaradi pomanjkanja prostora v kuhinjskih omaricah stojijo samostojno. Kopalnico lahko blokiram samo takrat, ko je P v vrtcu, saj jo sicer povsem samostojno uporablja. Najbrž bo treba kar zapirati vrata. Zaenkrat sem naredila dve prilagoditvi. Na veliko (široko in globoko) okensko polico sem dala košaro za P-jeve revije, škatlo za njegove CD-je, pustila še nekaj prostora, poleg pa postavila pručko (stopničke). Ni mu še jasno čemu vse skupaj služi, mu pa najbrž bo, ko bova skupaj umaknila kakšno trpinčeno stvar. Premakniti sem morala tudi pladenj z listi za risanje. Sem upala, da bodo lahko ostali na tisti polici, pa D že prime rob police - ravno toliko, da vse skupaj sklati dol. Barvice, svinčnike in voščenke sem premaknila bolj nazaj (globje), pladenj z listi pa je šel na vrh regala. Posledično P zdaj (nekaj dni) ne riše. Ve, kje najde vse, si pa ne izbere tega (ni v običajnem vidnem polju). Rešitev, da se stvari premakne na višje police torej ni tako zelo dobra, kot bi se sprva slišala... Ne vem, saj pravim, tudi mene precej (in vedno bolj) bega ta tema. Pa še resno mi zmanjkuje površin za odlaganje na višini. Sicer pa dovolimo, da se oba igrata z igračami od drugega (le da ni puljenja. Kadar P kaj vzame D-ju (temu se žal ne moremo izogniti) mu mora nekaj dati v zameno, da ne joka. Tako pravilo imamo, npr), imata (no, D še ne ve, da ga ima) skupni predal v kuhinji v katerem so krožniki, kozarci, pribor...), imata vsak svojo mizo in stolček (bi imeli eno, pa potrebujeta različne višine oziroma ima P previsok stol), ki stojijo skupaj... Nekako se (bo) treba naučiti živeti skupaj... Ne vem, zaenkrat precej upanja polagam v kotiček na okenski polici... Bom poročala o tej temi, definitivno, bi bila pa vesela, če se še kdo oglasi in deli svojo izkušnjo :)
      lp

      Izbriši

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate