-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Kazalka z zankami za pisala [NAREDI SAM]


Največji problem, ki ga imam z rokovniki je, da nikoli nimam  blizu pisala ali pa ga iščem po vseh možnih predalčkih torbice. Podoben problem imam s strokovnimi knjigami, kjer si rada kaj označim ali pa si delam izpiske - le da tam nimam poleg torbice, ki bi zagotovo nekje skrivala kakšno pisalo. Pred še enim poletjem, ko me čaka nekaj branja z blokcem in svinčnikom, sem iskala, našla in naredila preprosto rešitev. Res preprosto in učinkovito. Kazalka je lahko tudi drobna pozornost za učitelje in ostale, ki so svoj čas posvečali našim otrokom, lahko je darilce pred pričetkom novega (in bolj organiziranega) šolskega leta oziroma dodatek k rokovniku.
Za izdelavo takšne kazalke potrebujemo elastiko, ki jo dobimo v trgovinah s šiviljskim materialom. Uporabila sem te, ki sem jih že imela doma, sicer se jih dobi v mnogih barvah, vzorcih, širinah. Za izdelavo kazalke sem odrezala približno 45 cm elastike široke 2,5 cm (prav to uporabljam za najboljše otroške predpasnike) ter približno 7-7,5 cm elastike širine 5 cm (črna) oziroma 3,5 cm (bela). Dolžina prve variira glede na to, s čim jo boste uporabljali. Za rokovnike ali knjige manjšega formata, po možnosti tanke, bo to predolgo. Širina prve elastike je odvisna od števila in velikosti pisal, ki jih boste zatikali na kazalko. Od velikosti (jaz imam najraje navadne svinčnike, ki so ožji od kulijev) in števila pisal je odvisna tudi dolžina druge elastike. Elastike so tudi različno raztegljive. Malo preizkusite. 
Odrezala sem elastiki in konce malo zažgala, da se ne bi cefrali. Najprej sem skupaj prišila oba konca daljše elastike (enega malo čez drugega), da je nastal obroč. Uporabila sem cik cak šiv preko obeh koncev (torej dva šiva; tudi za preprečevanje morebitnega cefranja), fotografij ne glejte preveč od blizu, šivalni stroj mi je res nagajal. Na nasprotni konec (nisem šivala širše elastike preko tega spoja, saj bi bilo vse skupaj predebelo) sem prišila elastiko (glej kolaž, zgoraj desno), zapognila široko elastiko in ob robu daljše elastike šivala prek širše (levo spodaj). Zapognila sem drugi konec elastike in ga zavihala na noter ter prišila. Približno po sredini sem naredila še en šiv čez širšo elastiko, da sem dobila dve zanki. In to je to. Šlo bi tudi na roke, brez šivalnega stroja.


Ideja ni zrasla na mojem zelniku (tu). No, vedela sem, da je treba peresnico nekako pripeti na elastiko, a to je res dobra in praktična rešitev. Našla sem še nekaj drugih, večinoma lepših primerov in tutorialov: variacija s filcem (zelo enostavno kot projekt za otroke), iz neraztegljivega blaga, ali take nekoliko širše.
Nisem mogla ostati le pri eni kazalki. Eno od elastik sem tudi sešila iz dveh delov. To je lahko tudi projekt, za katerega porabimo tiste male končke elastik, ki nam ostajajo.

Moja Nova zaveza s prostorom za pisanje je res rabila tole kazalko s svinčnikom.

Žogice in kravate bodo letos poleti dopolnile 10 let. Ob tej priložnosti povabim na kavo :) Preprosto srečanje torej ... Nekje v Ljubljani, junija 2023. Pravzaprav že v naslednjih dneh. To je zadnje vabilo, hitro se odzovi, da ne zamudiš. Prijaviš se na zogiceinkravate@gmail.com (informacije bodo posredovane samo vnaprej prijavljenim).
QuickEdit

You Might Also Like

2 komentarja:

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate