-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Naredi sam - pustni kostum Harry Potter


Lansko leto moj prvorojenec ni le praznoval v stilu Harryja Potterja, ampak si je zaželel tudi tak pustni kostum. S haljo, šalom, kravato, očali in vsem. Zahteven a superlušen izziv, ki mu seveda nisem mogla reči ne - pust si pač rada zakompliciram.
Če vas zanimajo tudi drugi doma narejeni kostumi, si poglejte še:
Kostum sem začela z izdelavo šala. Najprej sem delo skoraj podtaknila svoji mami, a ker pletenih šalov naš fant res ne mara in ker sem predvidevala, da se tudi sicer prav veliko nosil ne bo, sem ga raje izdelala iz jerseya. Blago sem narezala na trakove, mislim, da sem imela po pol metra vsakega in sem izkoristila vsega. Trakove sem šivala skupaj najprej v dolžino. Širok in dolg kos, ki sem ga dobila, sem prepognila na pol in ga zašila s strani. Enega od koncev sem pustila odprtega, skozenj sem šal obrnila, da so šivi ostali skriti znotraj ter šal tam zarobila.




Za kravato sem uporabila enako blago kot za haljo, uporabila, sem kroj in navodila po katerih kravate delam že leta. Le dolžino in širino sem prilagodila, za zgornji, ovratni del, pa sem uporabila elastiko s sponko iz kravate, ki smo jo kupili v H&M-u. Kravato sem najprej skrojila in jo urezala, nato sem jo v enakomernih razmakih, pomagala sem si z geotrikotnikom, oblepila z washi trakcem (slučajno prav tako rumen). V več slojih sem nanesla rumeno barvo za tekstil. Prva, ki sem jo kupila, ni bila prekrivna, drugo, v neki blazni količini (manjše ni bilo, meni se je že mudilo), sem kupila v Rayheryu in se je dobro obnesla. Barva se je sušila kar nekaj časa, nato sem jo dobro prelikala in zašila kravato po navodilih.




Grb sem po tej predlogi oblikovala iz filca, a sem ga šivala in ne lepila. Tako lahko haljo po mili volji peremo.



Komplet bele srajce in sivega telovnika (mislim, da je bil poleg tudi metuljček) sem kupila v H&M-u. V ovratnik telovnika sem sprva nameravala izvesti rumeno in bordo rdečo obrobo, a sem to potem raje izpustila - še dobro, saj ga je potem prav rad nosil za posebne priložnosti. Poleg je oblekel črne hlače. Očala sem naročila tu.


In še najtežji del - halja. Kroj za haljo sem dobila tu. Kupila sem nek težji poliester v črni in bordo rdeči barvi (Kilometer), kar se ni izkazalo za najboljšo izbiro, saj mi je blago kar malo bežalo. Verjamem, da izkušenejšim šiviljam to ne bi predstavljalo težav, v kolikor niste preveč domači s šivalnim strojem vam, kljub višji ceni, priporočam kakovostnejše materiale. Vsaj obupali ne boste in se več naučili - čeprav lahko to kostum kar podraži. Sama sem dodala žepek za čarovniško palico, dodaten kos bordo blaga med vratni del in kopuco, saj se je vse vihalo na ven in ni bilo prijetno za oko ter trakec na prsi, zapenja se z ježkom, ki je preprečil, da bi mu halja zdrsnila iz ramen. Če bi se lotila še enkrat, bi izbrala manjšo številko. Naš fant je namreč za svojo starost zelo velik in me je malo zaneslo. Predolge rokave sem nekoliko zavihala in jih spela s šivom.






Pri kapuci se mi nekako ni izšlo in v sredini je nastala guba, katera sploh ni bila moteča (v živo manj kot na fotografiji).


Palice sva izdelala že za praznovanje. Postopek najdete v tem zapisu.

V kratkem vam pokažem še drugi kostum, ki sem ga naredila lani. Ostale naše doma narejene kostume si lahko pogledate na tej povezavi. Pa vi, se boste tudi sami lotili izdelave kostumov?



QuickEdit

You Might Also Like

2 komentarja:

  1. Pozdravljena, zanima me če ste pripravljena prodati/ proti plačilu posoditi kostum harry poterja😊 hvala in lp, Nataša

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdravljeni! Zal ne, drugi sin je koooncno dovolj zrasel, da ga bo letos lahko oblekel. Sanja ze 3 leta … Zal …

      Izbriši

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate