-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Kampiranje z otroki (2017)


Kot skoraj vsako leto od kar imava otroke, smo tudi letos dopustovali s šotorom. Mislim, da je kampiranje dobra izkušnja za otroke in tudi za starše, saj se mi zdi bivanje v naravi bolj prijazno in (ob lepem vremenu) manj naporna oblika dopusta.


Še začela nisem, pa se že malo pritožujem, kaj? V bistvu ne drži. V teh tednih spet kroži naokoli misel, kako bi starši po dopustu z družino potrebovali še en dopust zase. Ne pravim, da ni res, z možem bi si z veseljem privoščila še krajši oddih v dvoje, v kolikor bi bilo izvedljivo, sem se pa iz dopusta vrnila (po mamasto) spočita, sveža, naspana. Ni mi bilo težko pospravljati stanovanja, saj ga kar nekaj časa nisem. Včasih je torej dovolj le prekinitev vsakodnevne rutine in sprememba okolja.

Nismo bili prvič na Pagu, trikrat, moji fantje pa štirikrat, smo bili v Straškem (enkrat so bile z nami celo pralne plenice), smo pa bili prvič v kampu Šimuni. Ta je lepo urejen, otrokom prijazen. Povsem so me navdušile (ta nove to) sanitarije s posebnim delom (stranišča, pisoarji, umivalniki, tuši, previjalna mizica s kadjo za dojenčka, vse čisto) za otroke (kar ima tudi Straško, ampak tukaj je bolj lično, nelabirintasto). P in D sta lahko povsem sama poskrbela zase, kar je precejšen plus. Sodelovala sta pri pomivanju posode in drugih manjših opravilih. Plaža je lepa, z nekaj sence, predvsem pa ni natrpana - kot bi bili v predsezoni. Imeli smo le malo majhno parcelo (ali prevelik šotor? :) ) in pomanjkanje sence v času kosila. Igrišči imajo samo dve - eno povsem brez sence, drugo ima zelo zanimivo igralo - ogromno ladjo, obe pa hiški, ki sta se z guganjem gugalnice konkretno majali (!). Nobeno od igrišč nima peskovnika. Ceste v kampu so v večjem delu tlakovane s kamenjem in P je bil nekoliko razočaren, ker ni mogel rolati. Sprva je bilo moteče nočno dogajanje na obali (res glasna glasba do 23h, enkrat celo do 1h), a ker sta P in D izpustila popoldanski počitek (pustimo ob strani dejstvo, da sta bila res utrujena in bi ga potrebovala), sta (vsaj) zvečer, tudi ob hrupu, hitro zaspala. V zgodnje večernih urah (pa mislim, da tudi čez dan) je bilo kar nekaj dejavnosti in animacije za otroke (s slovenskimi animatorji!), a naši otroci so raje opazovalci, se redko vključujejo na tovrstne aktivnosti.

S seboj smo vzeli nekaj igrač za igro v pesku, ki so nas na dan po nevihti reševale na plaži, sicer pa dnevno okoli šotora, štiri bolj priljubljene knjige (Poglej in poišči, Podobe drobnih živali, Morje, Kmetija), vodene barve za barvanje kamnov (in nog), nekaj osnovnega materiala za ustvarjanje, nekaj družabnih iger (Dobble - D jo igra rad tudi sam, Enka, Tarok). Pred spanjem smo prisluhnili Lahkonočnicam. Vse našteto nam je prišlo prav. Sem kar dobro spakirala, glede na to, da sem v nedeljo ob 23.10 ugotovila, da sem zamešala datume in da imamo rezervacijo za ponedeljek, ne za torek. Seveda nisem imela pripravljenega še popolnoma ničesar. Pozabila sva na marsikaj, na primer na evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja, nastavek za pipo, da ne šprica vsepovsod, pozabila sva, da je miza previsoka za otroke in blazina za spanje preširoka za prevleko, ki sva jo vzela s seboj. Med potjo domov sva tako spisala seznam bolj ali manj pomembnih reči in opravil za naslednje kampiranje. Upam le, da ne pozabim na ta seznam :)

Lepi dnevi so za nami, kljub zbirki manjših nesreč (vsaka je imela dober razplet) in občasni slabi volji. P je splaval, z D-jem sta dobila prve lekcije igranja Taroka, od blizu opazovali škržata, se hecali, tako kot se mi znamo in najpomembnejše, bili smo skupaj. Ja, res je bil dopust.














QuickEdit

You Might Also Like

2 komentarja:

  1. Kampiranje je zakon:) Videti je, da ste se imeli super:) Tale kamp pa ful pohvalijo, ga bomo moralo preizkusiti... Kaksen sotor pa imate? Nas je po letosnjem kampiranu romal v smeti, ker je bil star ze 15 let in je odsluzil svoje:) Tako da bomo za naslednje leto rabili novega:)

    OdgovoriIzbriši
  2. V bistvu je kar drag, ampak nismo vedeli, če bomo sploh šli kampirat (rezervirali bolj v zadnjem trenutku, ker nismo vedeli, če bomo pravočasno dobili nov, večji avto), tako da je bilo marsikje že vse zasedeno. Mi imamo no-name šotor v velikosti 4,5x6m. Smo šli lani na dopust in mož pri pakiranju ugotovi, da ni klinov, palic... Leto prej je šel svak z njim na morje in so mu ga kolegi uničili (pa je zamolčal, mulc, haha)... No in smo šli namesto direkt v toplice, prej še v Merkur po šotor, vzeli smo kar je pač bilo primerno :)

    OdgovoriIzbriši

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate