-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Obrisovanje telesa / poimenovanje delov telesa


P me je nedolgo nazaj prosil, če bi ga lahko spet obrisala na papir. Malo sem odlašala, saj bi morala skupaj zlepiti dva kosa uvijajočega se papirja iz role (Ikea) ... Nič lušen začetek. Ne dolgo zatem je svak prinesel domov ogromno rolo papirja. Takoj smo vedeli, kako bomo rolo načeli ...

Obrisovali se, kot sem že omenila, nismo prvič. Takrat smo raziskovali anatomijo, v tistem obdobju ga je zelo zanimalo kje ima kaj, kako se reče posameznemu delu/organu in sama funkcija organa/dela telesa. V telo smo narisali organe, kosti, narisano primerjali z večplastno sestavljanko, majhnimi modeli nekaterih organov in z ilustracijami v anatomskih atlasih (otroške, a ne pootročene verzije, risbe so bile lepe in nepopačene). Predvidevala sem, da se bo tokrat samega obrisa lotil bolj umetniško, kar se ga sicer tudi je. Ko je umestil in narisal nekatere organe (me je prosil za že omenjeno sestavljanko in modelčke) in kosti, je poskrbel za zunanjo podobo, nato pa je začel vleči črte in zapisovati imena delov telesa (in vezalke :) ).

Se sprašujete, če ste kaj zamudili, od kdaj P piše in če morda hodi že v šolo? Jaz sem se tudi, haha! No, P ne hodi še v šolo in kljub njegovi veliki želji, da ga naučimo brati ter mojim najboljšim namenom po pomoči in podpori, nismo na področju jezika uspeli prav dosti (ali redno) delati. Podrobneje razložim kdaj drugič, zdaj pa lahko povem, da sem bila tudi jaz presenečena, ko sem na prošnjo "pomagaj mi, mama", običajno samo nekoliko počasneje izgovorila besedo, da je slišal kakšen bolj prikrit glas v njej, pa tudi to samo za težje primerke. Pisal je, ker se mu je tehnično tako lepše izšlo, od zgoraj, sedel je torej "na napačni" strani papirja in zadovoljen spraševal, risal, pisal, bral za seboj. Kako sem ponosna nanj!

Obrisala sem tudi mlajša dva, ki sta se projetka lotila povsem umetniško.
Narisali smo se, rola papirja pa ostaja. Ima kdo kakšen predlog, kako bi jo lahko uporabili? Saj idej imam kar nekaj, ampak so prevelike za našo dnevno sobo, papir pa pretanek za dvorišče.







QuickEdit

You Might Also Like

1 komentar:

  1. Sanja,

    pa reees že piše, tvoj tavelik fant! (Hihi, 'vezalke' so pa zabaven dodatek k anatomiji ;) Vse lepo,

    OdgovoriIzbriši

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate