-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Kako obrišemo ritko - "Pomagaj mi, da naredim sam!"


Čeprav se o tem običajno ne govori, so otroci pri uporabi stranišča tudi po opustitvi plenic še vedno zelo odvisni od odraslih. Ko se otrok nauči sam obrisati ritko po opravljeni potrebi, je ne le svoboden pri osnovni negi, ampak tudi neskončno ponosen, starši pa, priznajmo, rešeni ene od manj prijetnih vsakdanjih nalog.

Pripravila sem posnetek s prikazom predstavitve brisanja ritke, kot sem ga spoznala v montessori okolju. Starši ocenite, kdaj bi bil vaš otrok pripravljen na ta korak k samostojnosti, vsekakor pa vsem priporočam v branje ta članek.


Pri nas smo pri obeh, zaradi različnih vzrokov, začeli po dopolnjenem četrtem letu - priznam, da se pri prvem niti nisem spomnila prej.

Seveda prej otroke naučimo pravilnega umivanja rok :)



*** Glede na komentarje, ki sem jih dobila na objavo, dodajam nekaj opozoril. Vlažni WC papir, ki ga običajno lahko zavržemo v školjko, ni enako kot vlažilni robčki, ki jih običajno ne smemo zavreči v školjko. Pred uporabo torej preverite navodila in opozorila na embalaži, da ne bo kakšne nevšečnosti v obliki zamašene greznice ipd. . Če doma uporabljate tudi vlažilne robčke (za npr. mlajšega sorojenca) pazite, da mali samostojni uporabnik stranišča, teh dveh ne pomeša. Res je tudi, da se otrok lahko navadi na vlažni WC papir v taki meri, da tam, kjer ga ni, noče na potrebo, pa čeprav je nuja. Naš najstarejši z njim samo zaključi, ali pa tudi ne, kakor je, tako da ga v bistvu uporabljamo bolj za učenje in potem postopen prehod na običajnega. Uporabo vlažnega WC papirja lahko torej primerjamo z uporabo pručke - tudi te otrok ne nosi za vedno s seboj, pa čeprav mu v nekem obdobju konkretno pomaga pri samostojnosti :) ***

QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate