-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Kaj podariti otroku v starosti 1,5 do 3. leta?


Še en seznam, da se boste lažje prebili čez december :) No, pravzaprav trije - kaj podariti otroku pri starosti 18 - 24 mesecev, 24 - 30 mesecev, 30 - 36 mesecev:


Kaj podariti otroku, ki je star leto in pol do dve?

Če ne prej, pa tam nekje pri osemnajstih mesecih ugotovimo, da naš otrok ni več tako zelo majhen. Z včasih neverjetno natančnostjo posnema naše gibe, želi sodelovati pri vsem, kar počnemo.
V tem predprazničnem času veliko pozornosti namenjamo izbiranju daril, otroških igrač, a če se namesto med prodajne police zazremo v otroka lahko vidimo, da igrače ne bi bile njegova edina, morda celo ne prva izbira. Kaj pa lahko podarimo otroku v starosti osemnajst mesecev do dveh let?
Verjamem v pravilo kvaliteta pred kvantiteto, kričeči plastiki, ki ne odgovarja razvojnim potrebam otrok oziroma zadovoljuje predvsem potrebe odraslih (obdarovalcev), pa se skušam v velikem loku izogniti. 


Kaj podariti otroku, ki je star dve leti do dve leti in pol?

Dvoletniki so kos že marsikateri nalogi, ki zahteva natančne gibe roke in zdi se, da kar iščejo vedno težje izzive. Vse bi radi naredili sami. Prav je, da jih podpremo in jim pomagamo - najlažje in najbolj učinkovito to storimo s pripravo okolja, ki jim omogoča samostojnost. Otroku v starosti dveh let do dveh let in pol lahko brez zadrege podarimo primerno velike pripomočke za:


Razveselili se bodo tudi igrač kot so:

Vsak otrok se razvija v svojem tempu, gre svojo pot - kar se tiče časa, ki si ga vzame na določeni stopnji in kar se tiče zanimanja. Naša naloga je, da ga opazujemo in mu ponudimo tisto, kar mu bo v posameznem trenutku odgovarjalo. Prepričana sem, da je to eno od največjih daril, ki mu jih lahko damo. 


Kaj podariti otroku, ki je star dve leti in pol do treh let?

Darila za otroke v drugi polovici tretjega leta življenja ni težko izbrati. Zdi se, da jih zanima vse.

Igrače in didaktični materiali, ki jih pritegnejo so vedno kompleksnejše in zahtevnejše, na primer:

Z velikim veseljem bodo, ko se bodo vrnili s sprehoda ali proste igre na svežem zraku, s krtačko očistili in nato še zloščili čevlje, ali pa s pomočjo perilnika oprali perilo in ga s primernimi ščipalkami obesili na stojalo.

-----

Navedeno starost otroka ne smemjo jemati kot omejitev ampak kot približno starost, kdaj bi lahko otroka zanimala posamezna igrača ali pripomoček. Vse pripomočke, ki jih ponudimo otroku v starosti 18 do 24 mesecev seveda (lahko) uporablja tudi triletnik (ali starejši otrok). In če res sledimo otroku, gotovo ne moremo zgrešiti z darilom.


-----

Objava je nastala v sodelovanju s spletno trgovinico Montessori doma. Večino predlaganih izdelkov uporabljamo tudi pri nas, drugi podobni pa so bili kupljeni že prej. Tako pripomočki kot igrače SO dobri, sicer o njih ne bi pisala ;)

QuickEdit

You Might Also Like

2 komentarja:

  1. Odgovori
    1. Ja, žal res ne, ker je šla trgovinica Montessori doma v druge roke, na drug naslov. Predlagam, da izdelke poiščete tu: https://www.zotrokidoma-shop.si/ . lp

      Izbriši

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate