-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Stikeez na planetu P1 {senzorična posoda}


Sama nisem navdušena nad različnimi drobnimi figuricami iz umetnih mas, ne tajim tega. S svetlobno hitrostjo zavzamejo premnoge kotičke že tako utesnjenega doma in zdi se, da jih je nemogoče iztrebiti. Žal moja sinova nanje gledata popolnoma drugače kot jaz. Zanju so pravi mali zakladi, esencialne reči, za katere gre lahko tudi denar, ki je sicer namenjen bodoči družinski hiški, presežki umetnosti ... vsaj za pet minut po tem, ko jih dobita in pet po tistem, ko se jih uspem znebiti (auč!). Tako sem se prisiljena ugrizniti v jezik, pokimati, češ: "Res je super," in skleniti kakšen kompromis.

Figurice Stikeez so nas, bolje rečeno so me, prepričale že lansko poletje. Tokrat sem Lidlove Stikeez iz brezmejnega vesolja poslala prav tja, v vesolje. Če smo natančni, na planet P1. Slednjega je gotovo izbral kateri od članov posadke v najbolj temni uri nočnega dežurstva za krmilom rakete. Groze, ki so jo doživeli tam, jim namreč niti sama ne privoščim.


K nam je iz galaksije Lidl priletela raketa. Ni bila prazna. Z njo je pripotovalo deset nenavadnih pojav. Vsaka od njih ima svoje mesto v raketi. Fanta sta jih razporedila na pripadajoča mesta (dejavnost prirejanja) in raketa je lahko letela dalje. Osončje Dnevna soba je hitro menjala za osončje Kuhinja in osončje Otroška soba. Niti osončje Kopalnica ni ostalo skrito pred njo. Ob skrajnem koncu galaksije Dom je zašla v osončje Terasa in pristala na planetu P1. Posadka je bila sprva navdušena nad mehkim in prijetnim izgledom še nepoznanega planeta, a so kaj hitro spoznali, da ni vse fino, kar se peni. Začeti so se potapljati v neznano oblakasto snov in zdelo se je, da je vse izgubljeno. Takrat pa sta prišla neznana astronavta, pograbila nenavadna orodja ter rešila Stikeez raziskovalce.

... No, recimo ... :) V večjo posodo, korito za rože, ki ga uporabljamo za različne senzorične dejavnosti, sem nalila nekaj detergenta za pomivanje posode in vode ter zmes dobro premešala z električnim mešalnikom. Dobila sem gosto in čvrsto peno. Pod korito sem pogrnila brisači, poleg pa ponudila figurice Stikeez, vrčka, cedili, veliki kapalki, gobici, skledico in škarjasto zajemalko. Reševanje se je lahko začelo. Fanta sta ob tipanju po peni za figuricami Stikeez uživala, se sprostila po napornem dnevu, s ponujenimi pripomočki pa krepila mišice rok, koordinacijo gibov, koncentracijo, vadila triprstni prijem, D se je učil uporabljati kapalko ... in vse to kar mimogrede, ob prijetni igri. Figurice Stikeez se pripnejo na gladko podlago, če so mokre, pa še toliko lepše. Rada sta jih pripenjala in trgala iz sten posode. Pridružil se jima je tudi mlajši brat, a je bilo treba zelo paziti, da pena ali Stikeezi niso romali v njegova usta. Za konec sta, po stari navadi, namočila še tiste dele telesa in oblačil, ki so do takrat ostali suhi.

Rešeni Stikeezi so se po sušenju in počitku vkrcali nazaj na svojo raketo. Uh, kakšna potovanja so še pred njimi!


















Objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Lidl Slovenija. 
QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate