-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Nedrseče podloge za spodbujanje samostojnosti najmlajših


Smešno se sliši, vem, a nedrseče podloge, tiste za v kuhinjske predale, lahko še kako olajšajo življenje dojenčkom in malčkom:


1. Nedrseča podloga na stolu.

Dokler dojenček z nogama ne doseže tal ali pa ima previsok stol (boljša rešitev bi bila seveda nižji stol, ampak kaj ko otroci tako hitro rastejo), mu rado drsi. Kos nedrseče podloge na sedišču stola poskrbi, da ritka ostane na svojem mestu (vsaj dokler se otrok ne odloči drugače :) ).





2. Nedrseča podloga pod preprogo. 

R se že nekaj časa postavlja na noge in zdi se, da vsak trenutek in primerno visoko oporo izkoristi za vajo. Na preprogi mu je zelo drselo. Vem, da se dobi tudi posebne nedrseče podloge za pod preproge, a ker je naš problem začasen (prej ali slej bo ugotovil, kako se postaviti, da se prepreči drsenje preproge po tleh) in ker smo imeli še nekaj kosov nedrseče podloge za predale, sem uporabila kar to. Na drsenje, gubanje preproge in padce smo v hipu pozabili.

(Seveda bi bilo bolj pametno, da bi preprogo preprosto umaknili, ampak tukaj R tudi spi, na preprogi je njegova blazina, in večkrat na noč konča vsaj deloma na preprogi.)





3. Nedrseča podloga na pladnju pri različnih dejavnostih presipanja, prelivanja in podobnega.

Bolj kot za dejavnost samo, je nedrseča podloga koristna pri prenašanju materiala na pladnju. Tako si otrok res lahko sam vzame delo in za seboj tudi pospravi, saj mu (na primer) vrčki ne plešejo in ne letijo iz pladnja. (Več o primernih pladnjih, vrčkih, presipanju in prelivanju.)


***
Pri nas uporabljamo te nedrseče podloge. Kljub temu, da v navodilih za uporabo piše, da niso pralne, jih jaz že leta perem v pralnem stroju (do 40 stopinj). Vse prenesejo.
QuickEdit

You Might Also Like

2 komentarja:

  1. Zelo praktično! Mislimk, da nas je kar nekaj, ki bomo s pridom uporabile tvoje testiranje pralnosti nedrsečih podlog :) Pa ne morem si kaj, da ne bi opazila čudovite bele pletene košarice na eni od slik. Je nastala hkrati s kvačkano zelenjavo, ki je v njej?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne, te je pa mami skvačkala, pardon, Miklavž prinesel ;) Prvič je kvačkala s tem jersey trakom. Ta je iz Tedi-ja in baje super kvalitete, "svakinja" nekje kupila precej slabše za dvakrat več denarja... Če se boš lotila - kvačka je manjša od priporočene in močno je zatezala. Jo je kar nekajkrat podrla, da je ugotovila, kako je treba, da bo košarica dovolj trdna...

      Izbriši

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate