-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

O spuščanju stvari, koliko zares stane "DIY" ...


... ali katerim "Pinterest" projektom se bom odpovedala.

Počasi se bliža konec posebnega "potovanja". 34. teden teče. Še dobra dva in pol, pa si začnem s TENS-om lajšati bolečine v medeničnih sklepih. Zelo verjetno (samo zato tako pišem, da mi ne bo kdo kdaj očital zarečenega kruha :P ) je to moja zadnja nosečnost. Trebuh je trenutno že večji kot je bil tik preden sem rodila D-ja in precej večji kot preden sem rodila P-ja. Zaenkrat sta mm. rectus abdominis še moji dobri zaveznici, saj tičita skupaj kljub močnim obratom in pritiskom, ki jih nanju izvaja dete. Sile so namreč tako močne, da imam občutek, da namerava priti ven kar sredi trebuha. To mi je novo. Skoraj dnevno in že kar bolestno preverjam diastazo (ki pri meni zaenkrat ni samo sprejemljiva ampak celo minimalna. Pa vseeno. Posnetek v članku si pa le poglejte.). Smešno je, in drugače ... Vzamem si čas in božam, trepljam trebuh, se pogovarjam z otrokom ... Nič manj kot prvič ali drugič. Najbrž se res malo poslavljam od teh "trebušastih" časov. 3 krat 9 mesecev sta dve leti in trije meseci. To je le malo manj, kot jih ima D ...

Pripravljam, delam, nakupujem, urejam in iz seznamov mirno črtam tudi nenarejene stvari. Ne preganjajo me več. Taki občutki so mi sicer popolnoma nepoznani. Ne vem od kje mi taka racionalnost. (Od otroka? :P Res si že želim spoznati to bitje.) Stvari, ki so bile črtane iz seznamov še pred realizacijo, so predvsem "DIY" oziroma "naredi sam" projekti. Večina je tam pristala še preden je to dete zaživelo pod mojim srcem. Redno in povsem nepristransko se sprašujem, ali nekaj res rabim oziroma če je res vredno mojega časa (Saj vemo, da so cene blaga in končnih izdelkov sploh večjih trgovskih verig primerljive oziroma zna biti blago, ki niti ni bistveno boljše kvalitete celo dražje od teh?) ... Mislim, da mi bo čisto dobro v življenju, če izpustim izziv šivanja jersey tkanin z navadnim šivalnim strojem (in dvojno iglo). Mirna in zadovoljna torej.

A lahko vseeno pokažem, kaj sem našla in česa moji otroci ne bodo imeli? ;)

1. Zavozlane pižamice
Čar takih pižamic bodo bolje razumeli starši, ki svoje otroke povijajo v pralne plenice. Ritke v pralnih plenicah znajo biti, predvsem ponoči, ogromne in jih je težko spraviti v prenekateri bodi, pajacek ali pižamico (ampak o tem enkrat drugič). Pižamice se mi zdijo super za prve mesece, ko se otroci še ne premikajo (po podlagi :P ) in ko se jih ponoči še večkrat previje. Mislim, da je lažje sredi noči samo zavozlati kos tkanine kot (pravilno) zapreti milijon pritiskačev.



2. Dolge oblekice I.
Zaradi hitrega in enostavnega previjanja. Tudi pri teh je skrb, ali bo šlo s pralno pleničko ali ne, odveč. Za poletne otroke ;)



3. Dolge oblekice II. oziroma otroški kimono
Te se zdijo še prijaznejše za šivanje.



4. Sadne kapice
Sicer si ne predstavljam, kako bi izgledale na malih glavicah, a blago zanje (=moje niti ne stare majice, ki jih seveda še nosim) imam izbrano že več kot eno leto. Za pojest, dobesedno.



5. Nosečniške kopalke
Tankini se lahko spremeni (poreže) v običajen nederček. Le kaj sem mislila, ko sem se navduševala nad to idejo. Sicer se pa trebuh poda tudi mojim starim kopalkam. (Haha!)



6. Copatki na sto in en način
Ampak običajno imam(o) ene najljubše in jim prirejam(o) cel outfit, a ne? Ali morda samo jaz počnem to? ;)

  


7. "Flowing Rhythm Mobile"
Te mobile sem prvič videla v tej trgovini z montessori materiali ali pa sem zanje morda slišala na tem uporabnem blogu (?). Njihov avtor je Danec Flensted. Zanimive so mi. Posamezni elementi, razen krogle, so črni na hrbtni strani. Ne zdijo se mi težki za izdelavo, sem že načrtovala nakup balse, a sem si premislila, ko sem začela razmišljati o tem, kako jih bom uravnotežila. Res so mi lepi, definitivno bi jih lahko uporabila kot dekoracijo tudi kasneje (kar je v bistvu njihov prvotni namen), a pri nas dekorativnih predmetov (skoraj da) nimamo. Pa tudi sicer imamo lepih mobilov kar nekaj ;)




Kaaaaakorkoli ... Če bi se kdo usmilil teh in podobnih projektov, lahko mojemu izboru sledi na Pinterestu, v kolikor pa bi se kdo lotil zavozlanih pižamic (v bistvu jih nisem še zares prebolela) in mi jih nekaj prodal po zmerni ceni (te so se prodajale na Etsy-ju in so bile res drage), se pa priporočam ;)
QuickEdit

You Might Also Like

3 komentarji:

  1. Hehe, sem jih videla, ja :) Še dobro, da štrikat in kvačkat pa res ne znam ;) Ja, verjamem, da bi bil moj svak (18) tudi navdušen. Ananasa se mogoče še lotim za darilo prijateljici, ko bo imela otroka. Mogoče kar v kompletu, še zanjo ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Sanja,
    kako sem se nasmejala ob tvojem "...izpustim izziv šivanja jersey tkanin z navadnim šivalnim strojem..." - in ravno danes sem na AppleGreen Cottage objavila nekaj, kar sem pisala z mislimi nate :D (pižamca iz jerseja, in pomembneje - kako izbirati jersey za tako hobi šivanje :D) No, saj bo pa komu drugemu prišlo prav, hehe! Damjana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sem že prebrala, ja, haha ;) Saj kakšnih pustnih kostumov se bom seveda že še lotila (pri teh sem zahtevna zgolj v smeri avtentičnosti in ne toliko pri natančnosti; tista ovčka je npr. vsaj 3x štukana :P ), ampak pravih oblek pa res najbrž ne :P Zaenkrat ;) Hvala :)

      Izbriši

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate