-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Anatomija za otroke


Haha, si prav predstavljam šokirane obraze: "Kaj, a še s tem sili otroka?!" :) Dejstvo je, da se vsake toliko po našem stanovanju valja kakšen anatomski atlas, ki jima seveda ne uide. P-ja neskončno zabava, ko mu na njegovem telesu kažem, kje je kakšna kost, mišica, organ ... Igra je odlična vaja tudi zame, saj z njim poskušam uporabljati slovenske izraze (čeprav še vedno dobi kup latinskih). Pred kratkim smo police dopolnili s sestavljanko "Moje telo" in s figuricami človeških organov. Oba rada delata s sestavljanko, P pa jo občasno še kombinira z organi - išče in postavlja po svojem telesu. Odločila sem se, da organe malo bolj umestimo ... P se je ulegel na večji kos papirja (rola), jaz pa sem ga obrisala s svinčnikom, črto pa poudarila in malce popravila s flomastrom. Ga je bilo kar težko narisati, se mi je ves čas izmikal :) Nato sva razvrstila figurice, jaz pa sem jih v približni velikosti narisala na papir. Trebušno votlino sem namenoma malce raztegnila oz črevesje narisala nižje, saj se organi močno prekrivajo in tako bi bila risba še manj pregledna. Pomagal mi je pri risanju, nato pa sva še razvrstila in poimenovala organe. Za konec sva se pozabavala s kostmi. Pomagala sva si tudi s sestavljanko. Kasneje sem narisala še D-ja, a sva ostala pri obrisu telesa. Kako je bil vesel, ko je videl "sebe" :) Ko smo končali, smo plakata obesili na omari.








Napisala sem, da oba fanta rada delata s sestavljanko. Ja ... Sestavljanko poznam že leta, neskončnomnogokrat sem jo pomagala sestaviti štiriletnikom v vrtčevski skupini, kjer sem delala krajši čas (tako sem sestavljanko do dobra spoznala in sem vedela, da me ne bo bolela glava zaradi prevelikih odstopanj oziroma nenatančnosti). Presenetilo me je, da jo je D tako dobro sprejel. Z nekaj vodenja: "Začni s črevesjem", "Kje je še zeleno?", "Zdaj pa mišice", Zdaj pa nagca", "Kje so prsti, zgoraj ali spodaj?", je bila sestavlanka en-dva-tri sestavljena in pospravljena na polici.





QuickEdit

You Might Also Like

5 komentarjev:

  1. Uf, kakšno lepo dejavnost si pripravila, zelo všeč!
    Naslednjič pa se ti uleži na papir in naj te orišeta. Umestite organe in ne pozabite nadojenčka :-) Lahko kar celo sestavljanko uporabite :-)

    p.s. malo pa sem se nehote zamislila nad mojim intelektom :-o

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, hvala, dobra ideja ;) Smo pa takrat, med mojo prvo nosečnostjo, v vrtcu imeli tako sestavljanko http://www.amazon.com/Hape-Mother-Layer-Puzzle-Pieces/dp/B001CL6U1O . Zakaj si se zamislila? :P

      Izbriši
    2. Hja, za srce še vem, da je rahlo levo do centralno pozicionirano, za ostale organe pa bi se najbrž kar hitro zmedla. Vi ste bili namreč za moje pojme blazno ekzaktni!

      Izbriši
    3. Jaz sem vse te organe že držala v rokah (fuj :P ) ...

      Izbriši
    4. Ajaaaaaaaaaaa, kaj ne poveš, to je pa čist čist druga zgodba! Itak, da se ti vtisne v spomin 4 ever :-P

      Izbriši

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate