-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Škatla za premično abecedo


O naših premičnih črkah oziroma Črkah Migetalkah sem že pisala. Vrečka, v kateri smo jih dobili je sicer praktična, ker je majhna, a ne povsem funkcionalna. Kar nekaj časa sem razmišljala, kako bi lahko sama naredila škatlo in smejalo se mi je še tri dni po tem, ko sem našla popolno rešitev. V škatli jedilnega pribora sem do sedaj hranila nekaj pripomočkov in materiala za ustvarjanje. Poiskala sem še trden karton, ki je bil podlaga novi posteljnini, moder zaščitni trak za pleskanje (namenjen je sicer zunanji uporabi, meni pa je seveda všeč zaradi barve :-P ), olfa nož, ravnilo, "pištolo" za lepljenje z vročim silikonom ter papir in svinčnik za računanje. Slednjega (in merjenja) je bilo veliko. Razdelke sem delal po istem principu kot pri škatli za preproge, le da sem uporabljala vroče lepilo (predvsem zato, ker je šlo tukaj za manjše površine in je bilo to izvedljivo). Zgornje robove sem oblepila z modrim trakom še preden sem vanje naredila zareze. Ko sem vse skupaj sestavila in zalepila, sem na dno v vsak prostorček z ustrezno barvo narisala ustrezno črko tako, da se ve, kam gre katera črka tudi če jih zmanjka. Škatla in razdelki so zelo močni, P pa kar ni mogel skriti navdušenja nad končnim izdelkom. Ker je ostalo še nekaj prostora, sem spodnji del namenila podlogi za pisanje. Škatli z razdelki se pospravita v večjo škatlo, tako da je tudi shranjevanje sila enostavno in varno. Kakorkoli, resnično sem zadovoljna.








QuickEdit

You Might Also Like

3 komentarji:

  1. Oooooo, čudovito uporabni razdelki škatle, na tole si pa res lahko ponosna, Sanja! Kar smeje se mi ob pomisli, da zna biti najdragocenejši del nakupa gospodinjskih stvari - embalaža. Na toliko nivojih uporabno - že izbiranje in iskanje črk (=koncentracija, ponavljanje), pa preglednost (=jasno, mirno, Maria M.), pa zaporedje črk (=neopazno učenje abecede), pa razvrščanje pri pospravljanju! Pa še je verjetno cel kup drugih stvari, ki jih nisem opazila. Všeč! Damjana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, si me pa nasmejala s to o uporabnosti. Ja, imaš prav. Taka škatla (lesena!) stane okoli 90eur :P . Pa tudi več stvari kot jaz si opazila, npr nisem niti razmišljala o vrstnem redu oz da se ga tudi tako (seveda) uči... Ko gre za montessori, ne pomislim na vsako stvar - ker vem, da je že nekdo dobro premislil pred menoj. Razmišljama bolj v smislu kako mi lahko nekka stvar koristi, pomaga ... Hvala :)

      Izbriši
  2. Vau, odlična izvedba!! Bravo! Bom začela iskat eno primerno škatlo, ker črke so že naročene :) Hvala za (poceni) idejo!

    OdgovoriIzbriši

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate