-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Čokoladni keksi polnjeni z belo čokolado


Tole so naši skoraj najboljši. Najboljši so bolj zahtevni za izdelavo, zato je pa kakšen od teh skoraj vedno v hladilniku.

Kadar jih delava skupaj s P-jem (po navadi mi razbije jajca in potem hitro odide), poskušam vse sestavine vnaprej stehtati, da gre hitreje. Tokrat mi je res pomagal. Ker sem imela pravočasno nalomljeno čokolado, je le-to nosil v usta namesto testa oziroma posameznih sestavin. Oblikoval pa je tudi nekaj piškotov.





Gre za recept Jamieja Oliverja, ki sem ga (seveda ;) ) malce priredila.

Čokoladni keksi, polnjeni z mehko čokolado

140 g masla
140 g sladkorja
2 jajci
250 g bele moke
1/4 vrečke pecilnega praška
30 g kakava v prahu

Iz sestavin zamesimo testo in damo za nekaj časa v hladilnik, ali pa tudi ne, če se mudi (bolje je, če se uleži, seveda). Iz testa naredimo kroglico, ki jo sploščimo med dlanmi, na testo položimo košček čokolade in ga zavijemo. Pečemo 10 minut na 180°C. Jamie uporablja samo rumenjake, meni pa je presuho in uporabim cela jajca. Po originalnem receptu naj bi z modelčkom izrezali dva kroga in vmes dali košček čokolade, ter oba kroga dobro stisnili skupaj. Zamudno torej. Ravno zaradi (odsotnosti) potrebe po uporabi modelčkov sedaj pišem o skoraj najljubših in ne najljubših piškotih ;) Priporočam kvaliteten kakav (Nestle 100%) in belo čokolado - zaradi kontrasta ter tudi praktičnega vidika, saj se bela čokolada ne topi lepo in ne uide iz piškotov (tudi če ostane kje kakšna špranjica). Lahko se jejo topli ali ohlajeni. Še preden se povsem ohladijo, jih preselim v dobro zaprte plastične škatle na policah hladilnika. Tako ostanejo malce mehki in ... odlični. In skoraj vedno jih delam iz "dveh mas" (če ne treh) ...



QuickEdit

You Might Also Like

6 komentarjev:

  1. Tele piškotke bom pa preizkusili pri nas doma :) Jamie je tudi naš priljubljen kuhar - imamo vse njegove knjige, no razen zadnje.

    To, kar si napisala, da si sestavine predhodno stehtala je pri tej starosti otroka zelo pomembno. Običajno še nimajo toliko obstanka, da bi nas čakali, da pred njimi vse stehtamo. Bolj zabavno jim je mešanje in oblikovanje. In seveda tretje jajc:) Čudovito, da mu pustiš to izkušnjo. Moja Mala T je tudi želela ubiti jajce malo pod drugim letom. Danes je že mojstrica:). Pomaga pa, da ga jih stre enega po enega v posebno posodico (ne v tisto, kjer delaš maso), da lahko skupaj poiščeta preostanke lupin.

    Hvala za to objavo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, jajca vedno posebej vbija v skledico. Strašno ponosno se pohvali, da ni lupin :) (tudi če je kakšna) Tehtam pa vedno v naprej, ja. Kaj bi brez How we montessori :)

      Izbriši
  2. Tile piškoti so nartaboljši!!! Hvala, morda jih zdaj kdaj celo sama spečem.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Preverjeno najboljši! Jih je samo še malo ostalo :)

      Izbriši
    2. Počakaj, da se spravim moje makove spečt. TISTI so najboljši ;)

      Izbriši

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate