-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Prenašanje vode z veliko in še večjo kapalko


Kapalki sem celo poletje hranila za dejavnosti v hudi vročini (jaaaaa). V zadnjem tednu sva bila z D-jem na bolniški (vsak od naju malo). Izkoristila sem priložnost in sva vsaj za dopoldanski čas pleničko zamenjala s spodnjimi hlačkami*. Intenzivno močili in prali smo torej že tako ali tako.

Najprej sem kapalko ponudila D-ju. Vodo v posodici sem obarvala s kapljo modre barve za živila (navadna voda je povsem v redu, ni treba barvati). Potreboval je nekaj vodenja v smislu "stisni", "spusti", čeprav sem mu material predstavila izjemno nazorno in počasi (kar pomeni, da sem se sama sebi zdela že rahlo smešna). Mu je kar šlo, le vsake toliko, ko je koncetracija malce zanihala, je obstal in s kapalko mešal po vodi ali kaj podobnega. Tudi P se je uporabe kapalk naučil prav s to.





D z usti odprtimi v rahel nasmeh. Koncentracija.


P je prišel na vrsto kasneje in je v roke dobil večjo kapalko, ki sem jo po dveh letih iskanja le našla na gospodinjskem oddelku trgovine Happy Shopping (BTC, Hala 10, nasproti CityParka). Ta se načeloma uporablja za dodajanje omake v piščanca/purana med pečenjem. Kdo bi si mislil ... Je trša  in se je izkazala za super izziv (in trening!).



Bo z obema hitreje?



V slogi je moč :) Lepo smo se imeli ...



*D je bil navdušen. Večinoma je bil kar suh, razen drugi dan. Takoj ali tik preden se je nesreča zgodila, je rekel "kaka" (pa je vedno samo lulal). Mokra oblačila so ga zelo motila. Ne glede na to, da ima pralne plenice, se mi zdi, da se ne zaveda,  da lula. "Lulu", to je "lulal sem", je bila recimo ena izmed prvih P-jevih besed (ga pa mokre hlače niso motile, sploh). Res sem vesela, da sem se spomnila na spodnje hlačke in mu vsaj za ta kratek čas omogočila pomembno izkušnjo ter se (ob zmanjšani težavnosti - samo en otrok naenkrat) opogumila za kasnejše poskuse/redno prakso. Me pa muči nekaj ...


... kaj če razvije pogojni refleks "če lulam v posteljo staršev, dobim nov šotor" :-P
QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate